Updated 8 lutego 2019

Jak zdalnie zdezaktywować systemy PlayStation

Dowiedz się, jak za pomocą przeglądarki internetowej zdezaktywować wszystkie systemy PlayStation połączone z Twoim kontem PSN.

 
 
Pamiętaj, że zdalną dezaktywację można przeprowadzić raz na sześć miesięcy. Nie wykonuj tej operacji, jeśli masz bezpośredni dostęp do systemu PS4 i możesz zdezaktywować go ręcznie.

Kiedy należy zdalnie zdezaktywować wszystkie systemy PlayStation?

Jeżeli nie masz możliwości samodzielnego zdezaktywowania systemu bezpośrednio na nim, możesz dezaktywować (a przy okazji wylogować się) wszystkie urządzenia powiązane z Twoimi kontami, używając funkcji zarządzania kontami w Internecie.

Zdalna dezaktywacja przydaje się w różnych sytuacjach, na przykład:

  • Twój system PlayStation został wysłany do serwisu w celu naprawy.
  • Sprzedałeś stary system PlayStation, ale nie usunąłeś z niego swojego konta.
  • Twój system PlayStation został skradziony lub zgubiony.
 
 

Zdalna dezaktywacja w przeglądarce internetowej

  1. Zaloguj się do funkcji zarządzania kontami w Internecie.
  2. Wybierz [Inne ustawienia] u dołu paska bocznego.
  3. Na pasku bocznym wybierz [Systemy PlayStation].
  4. Wybierz opcję [Dezaktywuj wszystkie] > [Tak].

Po zakończeniu dezaktywacji pojawi się potwierdzenie.

Zdalna dezaktywacja w przeglądarce na urządzeniu mobilnym

  1. Zaloguj się do funkcji zarządzania kontami w Internecie.
  2. Wybierz [Inne ustawienia] u dołu paska bocznego.
  3. Wybierz > [Systemy PlayStation].
  4. Wybierz opcję [Dezaktywuj wszystkie] > [Tak].

Po zakończeniu dezaktywacji pojawi się potwierdzenie.

Pamiętaj, że nie można zdalnie zdezaktywować PlayStation Video – trzeba to zrobić bezpośrednio na systemie. Jeśli nie masz już dostępu do systemu powiązanego z PlayStation Video, skontaktuj się z nami.