Updated 7 lutego 2017

Funkcja „Prośba o oglądanie” w PlayStation 4

Funkcja „Prośba o oglądanie” pozwala wysłać znajomemu prośbę o możliwość obejrzenia jego rozgrywki.

 
 

Jak to działa:

  1. Możesz wysłać znajomemu powiadomienie „Prośba o oglądanie”, które pojawi się w jego profilu w sekcji „Teraz uruchomione”.
  1. Znajomy zobaczy powiadomienie o prośbie na ekranie głównym swojego PlayStation 4.
  2. Gdy znajomy wyświetli to powiadomienie, zobaczy 2 opcje udostępnienia rozgrywki:

Transmituj do wielu osób

Korzystając z serwisu Twitch, YouTube lub UStream, możesz udostępnić swoją rozgrywkę graczom, którzy poprosili o możliwość jej obejrzenia, i wielu innym osobom. Korzystając z kamery PlayStation Camera lub mikrofonu, możesz komentować swoją rozgrywkę.

Użyj Share Play z tylko jednym graczem

Możesz udostępnić swoją rozgrywkę innemu graczowi. Możesz udostępnić rozgrywkę tej konkretnej osobie, albo przekazać jej kontroler, by wspólnie cieszyć się grą.

Uwaga: Jeżeli chcesz wyłączyć możliwość wysyłania tych próśb, otwórz [Ustawienia] > [PlayStation Network/Zarządzanie kontami] > [Ustawienia prywatności] > [Zarządzanie listami znajomych i wiadomościami] > [Prośba o oglądanie] > i wybierz [Nikt].

 
 
 
 

Więcej na ten temat

Pokrewne artykuły