Feilsøke et nedlastet spill på PS5™- og PS4™-konsoller

Lær hvordan du feilsøker noen vanlige problemer med spill og nedlastinger av spill på PlayStation.

Finn kjøp fra PlayStation™Store

• På PS5 går du til Spill-hjem og velger spillbiblioteket for en fullstendig liste over kjøpte spill.
  • På PS4 velger du Bibliotek > Kjøpt for å få en fullstendig liste over kjøpte spill.

Hvis du har problemer med å finne innholdet, kan du se på transaksjonslisten for å være sikker på at kjøpet er fullført.

Frigjøre plass på PlayStation-konsollharddisken

Det kan hende at du må frigjøre plass til spillet for å sikre at det kan installeres og oppdateres på riktig måte.

Du kan laste ned innhold på nytt senere, men vi anbefaler at du sikkerhetskopierer spillagringer før du sletter et spill, slik at du ikke mister fremdriften.

Administrere PS4-lagring

Installere et spill på nytt

Sletting og ny installasjon av et spill løser ofte spillproblemer.

Få tilgang til sesongpassinnhold på PlayStation Store

Når du har kjøpt et sesongpass fra PlayStation Store (eller innløst en kupong på et sesongpass), er det aktivt. Innholdet er koblet til kontoen din, men du må laste ned innholdet manuelt (nedlastbart innhold, virtuell valuta eller spillelementer) fra PlayStation Store når det er utgitt.

Kjøpt innhold har en pris

Hvis du søker etter nedlastbart sesongpassinnhold på PlayStation Store og innholdet har en pris ved siden av seg, kan du gå til støtteveiledningen for sesongpass.

Hvis du ser en pris når du prøver å legge til månedlige PlayStation Plus-spill, må du sørge for at du har et aktivt PlayStation Plus-medlemskap på kontoen din.

Hvis abonnementet tilhører en annen konto, ber du kontoinnehaveren om å laste ned det månedlige PlayStation Plus-spillet og sørge for at vedkommende kan dele innholdet.

Hengelås ved siden av kjøpt innhold

Du kan se hva problemet er, ved å se hvordan hengelåsen ser ut.

Feil konto

Hvis kontoen som kjøpte innholdet, ikke har aktivert konsolldeling, vil du se en liten hengelås nederst til høyre på spillhuben.

1. Be kjøperen om å laste ned innholdet via kontoen. Hvis spillet ble kjøpt som en del av de månedlige PlayStation Plus-spillene, må du kontrollere at abonnementet er aktivt.
  2. Be kjøperen om å kontrollere at Konsolldeling og offline-spilling på PS5 er aktivert. Du kan bare aktivere denne innstillingen på én PS5-konsoll.
  3. Be kjøperen om å gjenopprette lisensene på kontoen ved å gå til Innstillinger > Brukere og kontoer > Annet> Gjenopprett lisenser > Gjenopprett.

Hvis kontoen som kjøpte innholdet, ikke har aktivert PS4 som deres primære PS4, vil du se en liten hengelås nederst til høyre på programmet.

1. Be kjøperen om å laste ned innholdet via kontoen. Hvis spillet ble kjøpt som en del av de månedlige PlayStation Plus-spillene, må du kontrollere at abonnementet er aktivt.
  2. Be kjøperen om å kontrollere at PS4 er aktivert som deres primære PS4. Du kan bare ha én primær PS4.
  3. Be kjøperen om å gå til Innstillinger > PlayStation Network / Kontoadministrasjon > Gjenopprett lisenser > Gjenopprett.
Foreldrekontroller

Hvis funksjonene for foreldrekontroll er aktivert, kan ingen lokale brukere laste ned eller starte innhold som er over den angitte aldersgrensen. Du vil se en hengelås i stedet for programbildet.

• Be foreldre eller foresatte om hjelp. De finner instruksjoner for å gi tilgang nedenfor.