Angi foreldrekontroller og forbruksgrenser på PlayStation®4

Finn ut hvordan du angir foreldrekontroller og begrenser bruken av programmer og funksjoner på PS4™-systemet.

Hvordan fungerer foreldrekontroller på PS4?

Foreldrekontroller og forbruksgrenser fungerer sammen med familieadministrasjon og spilletidkontroller for å hjelpe deg med å administrere barnas aktiviteter på PS4 og PlayStation™Network (PSN).

Hvis du vil angi foreldrekontroller, må du ha din egen konto for PlayStation Network og en konto for hvert barn. Hvis du konfigurerer de underordnede kontoene, blir du automatisk familieadministrator. Hvis noen andre konfigurerer barnekontoene, kan de utnevne deg som «foresatt», noe som gjør det mulig for deg å angi foreldrekontroller og forbruksgrenser.

Når du angir foreldrekontroller, må du huske å justere systeminnstillingene for å forhindre at barn endrer på foreldrekontrollene.

Slik konfigurerer du foreldrekontroller på PS4

Du kan stille inn foreldrekontroller fra en nettleser eller på PlayStation 4-systemet:

Nettleser

1. Logg inn på Kontoadministrasjon > Familieadministrasjon.

2. Velg barnekontoen du vil angi begrensninger for, og velg Rediger  for å justere hver funksjon.

1. På PS4-systemet går du til Innstillinger > Foreldrekontroller/Familieadministrasjon  > Familieadministrasjon. Det kan hende du må angi passordet for kontoen på nytt.

2. Velg barnekontoen du vil angi begrensninger for, og velg en funksjon du vil justere.

Hva er foreldrekontroller på PlayStation 4?

Foreldrekontroller på PS4 lar deg begrense tilgangen til nettverksfunksjoner, applikasjoner og enheter for barnekontoer:

• Angi spilletidbegrensninger
    Spilletidadministrasjon gir familieadministratorer (og voksne familiemedlemmer som er oppgitt som foresatte) muligheten til å sette grenser for når og hvor lenge hvert barn har tilgang til PS4-systemer.

• Angi månedlige forbruksgrenser på PS4
    Hvis du angir en forbruksgrense for en barnekonto, lar vi barnet bruke opptil det beløpet hver måned på PlayStation Store. Pengene hentes fra lommeboken til familieadministratoren.

Legg merke til at hvis du er registrert som foresatt, men ikke familieadministrator, bør du la familieadministratoren få vite hva du gjør. Hvis du er familieadministrator, må du være oppmerksom på at alle du oppnevner som foresatte, kan endre forbruksgrensene du har opprettet.

• Begrens kommunikasjon og brukergenerert innhold på PS4
    Du kan hindre at barns kontoer kommuniserer med andre spillere via chat, meldinger og invitasjoner til spill. Denne innstillingen begrenser også visning av innhold som er opprettet av andre spillere på PS4. Du kan blokkere videoer, bilder og tekst som er opprettet av andre brukere.

Merk: Barnekontoer kan be om et unntak for å bruke kommunikasjon i et bestemt spill.

• Angi aldersgrenser for spill, Blu-ray™ og DVD på PS4
    Spill og videoer blir rangert etter aldersgrense for å hjelpe foreldre med å finne ut om innholdet passer for barnet. Finn ut mer om aldersgrenser før du justerer denne innstillingen.

• Begrens bruken av nettlesere

• Begrense bruken av PlayStation® VR: PlayStation® VR er ikke beregnet for bruk av barn under 12 år.

Slik gjør du unntak for et spill

Hvis Kommunikasjon og brukergenerert innhold  er satt til Ikke tillatt , kan et barns konto be om unntak for å bruke kommunikasjonsfunksjoner i et bestemt spill. Familieadministratoren eller den foresatte vil motta en e-postmelding med denne forespørselen og kan velge å gjøre et unntak for et bestemt spill uten å endre innstillingene for foreldrekontroll.

Nettleser:

1. Logg på Kontoadministrasjon

2. Gå til Familieadministrasjon > Tillatte spill for å godta forespørselen. Du kan når som helst oppheve tilgangen til tidligere tillatte spill ved å velge Ikke tillat.

Når et spill er godkjent av en familieadministrator, kan barnets konto bruke kommunikasjonsfunksjonene i spillet (disse kan inkludere meldinger, chat, visning av skjermbilder og videoer). Kommunikasjonsfunksjonene varierer avhengig av spillet. PlayStation Network-funksjonene forblir blokkert.

Abonner på Web Filter på PS4

Trend Micro Kids Safety er en tjeneste for webfiltrering som hindrer barnet i å se upassende eller skadelig materiale når du bruker nettleseren.* Du kan også kjøpe Trend Micro Web Security for å unngå phishing og svindel på nettsider.

Slik registrerer du deg:

1. Gå til PlayStation Store på PS4-systemet, og søk etter Trend Micro.

2. Velg abonnementet du vil registrere deg for, og fortsett til betaling.

3. Hvis du vil ha både Kids Safety og Web Security, kan du registrere deg for et samlet abonnement* ved å velge «Trend Micro for PlayStation 4».

Slik aktiverer du:

1. På PS4-systemet ditt går du til Innstillinger > Foreldrekontroller/Familieadministrasjon > Systembegrensninger for PS4 > Internettfilter > Innstillinger for Trend Micro for PlayStation 4.

2. Skriv inn sikkerhetskoden for systembegrensninger. Hvis du ikke har angitt dette ennå, er standardkoden 0000.

3. Merk av ved siden av filteret du vil aktivere. Internettfiltrering er nå aktivert.

*Merk at dette er et løpende abonnement med periodisk fakturering. Gå til Slik sier du opp et PlayStation Store-abonnement for mer informasjon.