Slik konfigurerer du familiekontoer på PSN

Finn ut hvordan du oppretter barnekontoer og legger dem til som familiemedlem, hvordan du legger til en voksenkonto og hva familieadministratoren kan gjøre.

Hvis du vil konfigurere en familie på PlayStation™Network (PSN), må du opprette en voksenkonto og deretter legge til barn eller voksne.

Når du har opprettet en voksenkonto, kan du legge til familiemedlemmer som kan bli familieadministratorer.

Slik legger du til mindreårige familiemedlemmer på nett

Vær oppmerksom på at barnekontoer (medlemmer) ikke kan slettes eller fjernes fra familien din.

1. Logg på Kontoadministrasjon med kontoen din, og velg Familieadministrasjon.
  2. Hvis du legger til et medlem for første gang, velger du Konfigurer nå > Legg til et barn.
    Hvis du vil legge til enda et barn, velger du Legg til familiemedlem > Legg til et barn.
  3. Angi barnets fødselsdato, og klikk på Neste.
    Gjeldende juridiske vilkår kan vises. Etter å ha sett gjennom kan du godta og deretter følge instruksjonene på skjermen for å angi foreldrekontroller.
  1. Logg på med kontoen din, og velg deretter profilikonet øverst til høyre på startskjermen.
  2. Velg Bytt bruker > Legg til bruker > Kom i gang.
    Gjeldende juridiske vilkår kan vises. Etter å ha sett gjennom kan du huke av for Jeg godtar og velge Bekreft.

3. Velg Opprett en konto. Angi barnets fødselsdato, og klikk på Neste.
    Følg instruksjonene på skjermen for å konfigurere foreldrekontroller.
  1. Logg på med kontoen din, og gå til Innstillinger > Foreldrekontroller/Familieadministrasjon > Familieadministrasjon.
  2. Hvis du legger til et medlem for første gang, velger du Konfigurer nå > Opprett bruker.
    Hvis du vil legge til enda et barn, velger du Legg til familiemedlem > Opprett bruker.

3. Angi barnets navn og fødselsdato, og klikk på Neste.
    Gjeldende juridiske vilkår kan vises. Etter å ha sett gjennom kan du godta og deretter følge instruksjonene på skjermen for å angi foreldrekontroller.

Overblikk over familier

Medlemmene som utgjør en familie, er:

• Familieadministrator
  • Mindreårige medlemmer
  • Forelder eller foresatt
  • Voksne medlemmer

Kan gjøre

Kan ikke gjøre

• Legge til familiemedlemmer.
  • Angi foreldrekontroller for barn.
  • Angi konsollbegrensninger.
  • Kontakte andre spillere via PSN.
  • Legge til betalingsmetoder eller lommebokmidler.
  • Kjøpe innhold fra PlayStation™Store.
  • Godta PSN-tjenestevilkårene for mindreårige medlemmer.
  • Utnevne andre voksne familiemedlemmer som «forelder/foresatt».
  • Gjøre et unntak for et spill (kun PS5-konsoller).
  • Gjøre et unntak for kommunikasjonsfunksjoner i spill.
  • Tilbakestill passord for en barnekonto.
  • Fjern mindreårige familiemedlemmer.
  • Angi kontobegrensninger for andre voksne familiemedlemmer.
  • Forlate familien.
  • Hvis et mindreårig medlem er gammel nok, kan vedkommende oppgraderes til en voksenkonto og forlate familien.
  • Det kan bare være én familieadministrator i en familie.

Kan gjøre

Kan ikke gjøre

• Legge til / fjerne familiemedlemmer.
  • Legge til betalingsmetoder eller lommebokmidler.
  • Forlate familien.
  • Endre online-ID.
Disse funksjonene avhenger av foreldrekontroller
  • Spille spill og vise innhold på nett, underlagt aldersgrenser og foreldrekontroller.
  • Kjøpe innhold fra PlayStation Store, underlagt forbruksgrenser.
  • Kontakte andre spillere via PSN.

Kan gjøre

Kan ikke gjøre

• Angi konsollbegrensninger.
  • Kontakte andre spillere via PSN.
  • Legge til betalingsmetoder eller lommebokmidler.
  • Kjøpe innhold fra PlayStation Store.
  • Forlate familien.
  • Legge til / fjerne familiemedlemmer.
  • Angi foreldrekontroller for barn.
  • Bruke familieadministratorens lommebokmidler.

Kan gjøre

Kan ikke gjøre

• Angi konsollbegrensninger.
  • Angi foreldrekontroller for barn.
  • Kontakte andre spillere via PSN.
  • Legge til betalingsmetoder eller lommebokmidler.
  • Kjøpe innhold fra PlayStation Store.
  • Forlate familien.
  • Gjøre et unntak for et spill (kun PS5-konsoll).
  • Gjøre et unntak for kommunikasjonsfunksjoner i spill.
  • Legge til / fjerne familiemedlemmer.
  • Bruke familieadministratorens lommebokmidler.
  • Tilbakestille passord for barn.

Slik legger du til voksne familiemedlemmer på nett

Merk at foreldrekontroller, for eksempel begrenset spilletid, ikke kan brukes på voksne familiemedlemmer.

1. Logg på Kontoadministrasjon med familieadministratorens konto, og velg Familieadministrasjon > Legg til familiemedlem.
  2. Hvis du legger til et medlem for første gang, velger du Konfigurer nå > Legg til en voksen.
    Hvis du vil legge til enda en voksen, velger du Legg til familiemedlem > Legg til en voksen.

3. Angi påloggings-ID-en (e-postadresse) til voksenkontoen og klikk på Neste > Ja.

4. En forespørsel om å bli med familiemedlemmet ditt sendes til e-postadressen du har oppgitt.
    Les merknadene og velg OK.

5. Brukeren som mottok forespørselen på e-post, må klikke på Vis familieforespørsel nå i e-posten for å logge på, og deretter velge Bli med i familie.
  1. Logg på som familieadministrator, og gå til Innstillinger > Familie- og foreldrekontroller > Familieadministrasjon > Legg til familiemedlem.
  2. Skann QR-koden på mobilenheten din.
  3. Følg instruksjonene fra trinn 02 og videre i Slik legger du til voksne familiemedlemmer på nett for å legge til voksne familiemedlemmer.
  1. Logg på som familieadministrator, og gå til Innstillinger > Foreldrekontroller/Familieadministrasjon > Familieadministrasjon.
  2. Hvis du legger til et medlem for første gang, velger du Konfigurer nå > Angi påloggings-ID.
    Hvis du vil legge til enda en voksen, velger du Legg til familiemedlem > Angi påloggings-ID.
  3. Angi voksenkontoens Påloggings-ID (e-postadresse), og klikk på Neste > Send.

4. En forespørsel om å bli med familiemedlemmet ditt sendes til e-postadressen du har oppgitt.
    Les merknadene og velg OK.

5. Brukeren som mottok forespørselen på e-post, må klikke på Vis familieforespørsel nå i e-posten for å logge på, og deretter velge Bli med i familie.

Slik fjerner du voksne familiemedlemmer på nett

1. Logg på Kontoadministrasjon med familieadministratorens konto, og velg Familieadministrasjon.
  2. Velg det voksne familiemedlemmet.
  3. Velg Fjern fra familien.
    Hvis du fjerner et familiemedlem som er en forelder eller foresatt, fjerner du også muligheten vedkommende har til å angi foreldrekontroller.
  1. Logg på som familieadministrator og gå til Innstillinger > Familie- og foreldrekontroller > Familieadministrasjon.
  2. Velg det voksne familiemedlemmet.
  3. Velg Fjern fra familien.
    Hvis du fjerner et familiemedlem som er en forelder eller foresatt, fjerner du også muligheten vedkommende har til å angi foreldrekontroller.
  1. Logg på som familieadministrator, og gå til Innstillinger > Foreldrekontroller/Familieadministrasjon > Familieadministrasjon.
  2. Velg det voksne familiemedlemmet.
  3. Velg Fjern fra familien.
    Hvis du fjerner et familiemedlem som er en forelder eller foresatt, fjerner du også muligheten vedkommende har til å angi foreldrekontroller.

Slik tilordner du et familiemedlem som forelder eller foresatt på nett

1. Logg på Kontoadministrasjon med familieadministratorens konto, og velg Familieadministrasjon.
  2. Velg et voksent familiemedlem og aktiver Forelder/foresatt.
  1. Logg på som familieadministrator og gå til Innstillinger > Familie- og foreldrekontroller > Familieadministrasjon.

2. Velg et voksent familiemedlem og aktiver Forelder/foresatt.
  1. Logg på som familieadministrator, og gå til Innstillinger > Foreldrekontroller/Familieadministrasjon > Familieadministrasjon.
  2. Velg et voksent familiemedlem og aktiver Forelder/foresatt.

Slik oppgraderer du en barnekonto til en voksenkonto

Når barn er kvalifisert til å oppgradere til en voksenkonto, ser de et varsel når de logger på PSN. De kan deretter velge å følge instruksjonene på skjermen for å oppgradere til et voksenmedlem eller velge Gjør dette senere.

• Oppgradering av kontoen er ikke nødvendig.
  • Du kan ikke gå tilbake til en barnekonto når den er oppgradert.

Hvis du vil oppgradere etter å ha valgt Gjør dette senere, følger du trinnene nedenfor:

1. Logg på Kontoadministrasjon og velg Oppgrader kontoen.
  2. Følg instruksjonene på skjermen for å fullføre oppgraderingen.
  3. Logg av og logg på igjen.
  1. Gå til Innstillinger > Brukere og kontoer.
  2. Velg Konto > Oppgrader kontoen.
    Hvis du er logget på en konto som ikke kan oppgraderes ennå, vises ikke Oppgrader kontoen.
  3. Velg Neste.
  4. Les brukeravtalen og personvernreglene og velg Jeg er enig.
  5. Velg Logg av PlayStation Network.
    Når du logger på igjen, kan du bruke kontoen som en voksenkonto.
  1. Gå til Innstillinger > Kontoadministrasjon.
  2. Velg Kontoopplysninger, og så Oppgrader kontoen.
    Følg instruksjonene på skjermen for å fullføre oppgraderingen.