Updated 3. april 2017

PS4: Onlinelagring på PlayStation Plus

Slik bruker du nettskybasert lagring for spillagringer.

 
 

Slik aktiverer du Automatisk opplasting

Automatisk opplasting legger automatisk til lagret data fra det primære PS4-systemet til onlinelagringen.

  1. Velg den lokale brukeren og gå til [Innstillinger] > [Strømsparingsinnstillinger] > [Still inn funksjoner som er tilgjengelige i hvilemodus] > Merk av i avmerkingsboksen ved siden av [Forbli koblet til Internett].
  2. Deretter går du til [Innstillinger] > [Administrasjon av lagrede data for program] > [Automatisk opplasting] > Merk av i avmerkingsboksen ved siden av [Aktiver automatiske opplastinger].

Lagringene lastes ikke automatisk opp fra en PS4 som er midlertidig aktivert på PSN-kontoen, så ikke glem å laste opp lagringene dine.

Slik laster du ned lagringer

  1. Velg den lokale brukeren og gå til [Innstillinger] > [Administrasjon av lagrede data for program] > [Lagrede data i online-lagring] > [Last ned til systemlagring].
  2. Velg spillagringene du ønsker, og last ned.

Merk:

  • Du kan også trykke på [Alternativer] på tittelen fra innholdsområdet for å gå til [Laste opp/ned lagret data].
  • For å laste ned spillageringer må spillet være installert på PS4 eller den utvidede harddiskstasjonen.

Slik laster du opp lagringer

Hvis Automatisk opplasting ikke er slått på, eller hvis du vil laste opp en lagring fra en midlertidig aktivert PS4, må du gjøre dette manuelt.

Velg den lokale brukeren og gå til [Innstillinger] > [Administrasjon av lagrede data for program] > [Lagrede data i systemlagring] > [Last opp til online-lagring].

Merk:

  • Du kan også trykke på [Alternativer] på tittelen fra innholdsområdet for å gå til [Laste opp/ned lagret data].

Slik sletter du data fra onlinelagring

  1. Velg den lokale brukeren og gå til [Innstillinger] > [Administrasjon av lagrede data for program] > [Lagrede data i online-lagring] > [Slett].
  2. Gå til et spill for å velge de lagringene du ønsker å slette.

Hvorfor onlinelagring er nyttig

Med onlinelagring kan du lagre progresjonen din på ett system, og så fortsette på et annet system senere. Du kan lagre opptil 10 GB med spillagringer.

  • Fortsette spillingen på systemet til en venn

Hvis du logger på PSN på PS4-systemet til en venn, kan du fortsette spillingen fra den siste lagringen på PS4-systemet ditt. Ikke glem å laste opp lagringene dine manuelt, siden de ikke lastes opp automatisk fra PS4-systemet til vennen din.

  • Oppgradere / bytte ut PS4

Hvis du får en ny PS4, logger du bare på PlayStation Network og laster ned spillagringene.

  • Spille på forskjellige systemer

Disse spillene kan lastes ned og spilles på mer enn én type PlayStation-systemer. Hvis et spill for eksempel er kompatibelt med både PS4 og PS Vita, kan du begynne spillingen hjemme på PS4 og fortsette senere på PS Vita.