Toegang tot PlayStation Plus op pc

Toegang krijgen tot PlayStation Plus op pc

Ontdek hoe je door de PlayStation®Plus-app voor pc navigeert en hoe je op je pc PlayStation Plus-games streamt

Vereisten voor PlayStation Plus voor pc

• Volwassenenaccount voor PlayStation Network
  • Breedband met een minimale snelheid van 5 Mbps — een bekabelde verbinding wordt aanbevolen.
  • Een compatibele controller.

Minimumvereisten

• Windows 8.1 of 10

• Core i3 2,0 GHz

• 300 MB beschikbare opslagruimte

• 2 GB RAM

• Geluidskaart; USB-aansluiting

Aanbevolen specificaties

• Windows 8.1 of 10

• Processor: 3,5 GHz Intel Core i3 of 3,8 GHz AMD A10 of sneller

• Minstens 300 MB beschikbare opslagruimte

• Minstens 2 GB RAM

• Geluidskaart; USB-aansluiting

Download de PlayStation Plus-app op je pc

1. Ga naar de downloadpagina van de PlayStation Plus-app.

2. Installeer eventuele drivers volgens de instructies op het scherm.

PlayStation Plus-games op je pc streamen

1. Start de app en meld je aan bij je account of maak een account aan als je er nog geen hebt.

2. Sluit een compatibele controller via USB aan op je pc. Je kunt browsen met een controller of toetsenbord/muis, maar je hebt een compatibele controller nodig om te kunnen spelen.

3. Als je je nog niet hebt aangemeld voor PlayStation Plus, selecteer je een lidmaatschap.

4. Selecteer een game om te starten met streamen.

Compatibele controllers voor PlayStation Plus voor pc

• DUALSHOCK®4 draadloze controller

Let op: sommige compatibele controllers van andere fabrikanten die XInput gebruiken, werken met de PlayStation Plus op pc-service, maar we kunnen niet garanderen dat ze volledig compatibel zijn.

Een headset gebruiken met PlayStation Plus voor pc

• Game-audio wordt omgeleid via de luidsprekers van je pc of je koptelefoon. Je headset aansluiten op je controller werkt niet.
  • PlayStation Plus voor pc ondersteunt op dit moment geen party-chatfuncties.

PlayStation Plus-gamevoortgang opslaan en overdragen

Lees in onderstaande gids hoe je je voortgang kunt opslaan als je PlayStation Plus-games speelt op PS5-consoles, PS4-consoles of pc, en hoe je opgeslagen gegevens kunt overzetten tussen gestreamde en gedownloade PlayStation Plus-games.

Veelgestelde vragen

Wordt onlinemultiplayer ondersteund voor PS Plus op pc?
Als je een PS Plus-game met onlinemultiplayer-modi speelt, heb je toegang tot deze modi op dezelfde manier als wanneer je de game op een disc zou hebben of zou downloaden.

Wordt lokale multiplayer ondersteund voor PS Plus op pc?
Lokale multiplayer wordt ondersteund voor compatibele PS Plus-games, maar is op pc beperkt tot twee spelers.

Ondersteunt PS Plus spraakchat op pc?
PlayStation Plus voor pc ondersteunt op dit moment geen party-chatfuncties.

Kan ik add-ons en DLC toevoegen aan PlayStation Plus-games
?
Add-ons en DLC kunnen niet worden gebruikt tijdens het streamen van een PS Plus-game. Wij proberen er altijd voor te zorgen dat de best mogelijke versies van games zo snel mogelijk beschikbaar zijn op PlayStation Plus.