Je PlayStation™Network online-ID wijzigen

Ontdek hoe je je online-ID op PlayStation Network kunt wijzigen, of het wijzigen van je online-ID geld kost en wat je moet doen als je problemen ondervindt met een wijziging van je online-ID.

Voordat je je online-ID wijzigt, moet je rekening houden met het volgende:

1. Na het wijzigen van je online-ID kunnen er problemen optreden met je games.
  2. Je vindt hier een lijst met PS4-games die zijn getest met de functie voor het wijzigen van je online-ID.
  3. Je nieuwe online-ID moet voldoen aan onze servicevoorwaarden, waaronder de gedragscode van de community
  4. PS3-, PS Vita- en PS/TV-games en -apps ondersteunen de functie voor het wijzigen van je online-ID niet.
  5. Als je technische problemen ondervindt, kun je gratis je oorspronkelijke online-ID herstellen door de onderstaande stappen te volgen. Door je vorige online-ID te herstellen, worden de meeste problemen die worden veroorzaakt door een ID-wijziging opgelost.
  6. Online-ID's kunnen niet worden gewijzigd voor kinderaccounts.

*Bij sommige games op de lijst zijn geen bekende problemen geïdentificeerd, maar je kunt nog steeds problemen met deze games ondervinden als je je online-ID wijzigt.

Kost het geld om mijn online-ID te wijzigen?

Je kunt je online-ID zo vaak wijzigen als je wilt. De eerste keer is dit gratis. Voor extra wijzigingen geldt een toeslag. PlayStation®Plus-leden krijgen 50% korting op wijzigingen in hun online-ID's, maar het lidmaatschap is niet vereist om wijzigingen aan te brengen.

Hoe kunnen mijn vrienden mijn nieuwe online-ID vinden?

Wanneer je je nieuwe online-ID selecteert, kun je je vorige online-ID gedurende 30 dagen in je profiel weergeven. Je moet deze optie selecteren tijdens het wijzigingsproces.

Je online-ID voor PSN wijzigen

Webbrowser: online-ID wijzigen

1. Meld je aan bij Accountbeheer en selecteer PSN-profiel in de zijbalk.
  2. Selecteer Bewerken naast je huidige online-ID.
  3. Voer een nieuwe online-ID in en volg de instructies op het scherm om de wijziging te voltooien.
  4. Je wordt bij alle apparaten afgemeld nadat je het wijzigingsproces hebt voltooid.
  1. Ga naar Instellingen > Gebruikers en accounts > Account > Profiel > Online ID
  2. Voer je nieuwe online-ID in.
  3. Volg de aanwijzingen op het scherm op om de wijziging te voltooien.
  4. Je wordt bij alle apparaten afgemeld nadat je het wijzigingsproces hebt voltooid.
  1. Ga naar Instellingen > Accountbeheer > Accountgegevens > Profiel > Online-ID
  2. Voer je nieuwe online-ID in.
  3. Volg de instructies op het scherm om de wijziging te voltooien.
  4. Je wordt bij alle apparaten afgemeld nadat je het wijzigingsproces hebt voltooid.

Problemen oplossen na het wijzigen van je online-ID

De meeste technische problemen die je ondervindt na het wijzigen van je online-ID, kun je oplossen door je oude online-ID te herstellen (mogelijk worden niet alle problemen opgelost). Bekijk de onderstaande handleiding.

Een aanstootgevende online-ID wijzigen die is opgeschort

Als je account voor 11-4-2019 vanwege een aanstootgevende online-ID is geblokkeerd, kun je je online-ID wijzigen met behulp van onderstaande gids voor schorsingen.

Wat gebeurt er als ik het proces voor het wijzigen van mijn online-ID niet afrond?

Er wordt een tijdelijke blokkering op je nieuwe online-ID geplaatst nadat je Bevestigen hebt geselecteerd. Je nieuwe online-ID wordt 24 uur gereserveerd. Als je de nieuwe online-ID permanent wilt claimen, moet je het proces binnen deze periode van 24 uur afronden.