Vrienden toevoegen en verwijderen op PSN

Vrienden toevoegen en verwijderen op PlayStation Network

Ontdek hoe je een vriendschapsverzoek stuurt, je verzoeken beheert en je vrienden op PlayStation™Network (PSN) verwijdert.

Een vriendschapsverzoek sturen via PSN

Selecteer hieronder een console of apparaat voor stappen. De zoekresultaten kunnen variëren, afhankelijk van de privacy-instellingen van de speler. Je eigen privacy-instellingen hebben ook invloed op wie jou een vriendschapsverzoek kan sturen.

1. Druk op de PS-toets om naar het controlecentrum te gaan en selecteer Game Base
  2. Selecteer op het tabblad Vrienden de optie Spelers zoeken
  3. Voer de echte naam of online-ID van een speler in.
  4. Selecteer de speler met wie je vrienden wilt worden.
  5. Selecteer Vriend toevoegen om de speler een vriendschapsverzoek te sturen.
  6. Als je goede vrienden met een speler wilt worden, vink je het selectievakje Je echte naam delen aan.

Je kunt ook naar het beginscherm gaan en Zoeken selecteren om een speler te zoeken en toe te voegen als vriend.

1. Selecteer Vrienden in het functiescherm.
  2. Voer op het tabblad Zoeken de online-ID van een speler in.
  3. Je kunt ook zoeken op het tabblad Samen spelenom spelers te vinden waarmee een online game hebt gespeeld.
  4. Selecteer Toevoegen aan vrienden naast de speler die je als vriend wilt toevoegen.
  1. Tik in het startscherm op Vrienden > Vriend toevoegenen zoek de speler.
  2. Tik op de speler om het profiel te openen en selecteer vervolgens Toevoegen
  3. Je kunt ervoor kiezen om je echte naam en afbeelding te delen. Tik daarna op Verzoek verzenden.

Een vriendschapsverzoek op PSN accepteren

1. Druk op de PS-toets om naar het controlecentrum te gaan en selecteer Game Base
  2. Selecteer op het tabblad Vrienden de optie Alle vrienden weergeven
  3. Selecteer Vriendschapsverzoeken. Je kunt gekregen vriendschapsverzoeken accepteren of afwijzen en je kunt gestuurde vriendschapsverzoeken annuleren.
  1. Selecteer Vrienden in het functiescherm.
  2. Selecteer Vriendschapsverzoeken, kies een verzoek en accepteer deze.
  3. Als je een vriendschapsverzoek of verzoek om een echte naam wilt afwijzen, markeer je de speler wiens verzoek je wil afwijzen en druk je op de knop OPTIONS. Vervolgens selecteer je Vriendschapsverzoek verwijderen of Verzoek om echte naam verwijderen.
  1. Tik in het startscherm op Vrienden > Verzoeken. Vanaf hier kunt je vriendschapsverzoeken accepteren of  afwijzen
  2. Als je een verzonden vriendschapsverzoek wilt annuleren, open je het profiel van de speler en selecteer je Verzonden > Vriendschapsverzoek annuleren.

Een vriend verwijderen op PSN

• Open op je PS5-console of PS4-console het profiel van de speler en selecteer … Meer  > Verwijderen uit vrienden.
  • Open in de PlayStation App  het profiel van de speler en selecteer Vrienden > Verwijderen als vriend.