2-stapsverificatie instellen op PlayStation Network

Hoe stel je 2-stapsverificatie in op PlayStation Network

Lees hoe je 2-stapsverificatie (2SV) instelt en deactiveert, en waar je back-upcodes voor 2SV kunt vinden.

Wat is 2-stapsverificatie (2SV)?

Wanneer je bij PlayStation™Network aanmeldt op een PlayStation®5- of PlayStation®4-console en 2SV is geactiveerd, moet je het volgende doen:

1. Voer het wachtwoord van het account en de aanmeldings-ID (e-mailadres) in.

2. Voer de verificatiecode die je hebt gekregen in. Deze ontvang je in je verificatie-app of via een sms naar het mobiele nummer dat je hebt geregistreerd*.

* Nadat je je hebt geprobeerd aan te melden, is de verificatiecode 10 minuten geldig. Als je code is verlopen, selecteer je Opnieuw code sturen op het aanmeldingsscherm om een nieuwe code te ontvangen.

Wanneer 2SV is geactiveerd*, wordt een speler die zich voor het eerst aanmeldt op een PS3-console of PS Vita/TV-systeem gevraagd om:

1. de aanmeldings-ID (e-mailadres) in te voeren.
  2. het wachtwoord voor apparaatinstallatie in te voeren, in plaats van het gebruikelijke wachtwoord van het account.

Wanneer moet je 2-stapsverificatie gebruiken

Je blijft meestal aangemeld bij je account, maar je ontvangt een verificatiecode als:

• je je voor de eerste keer aanmeldt nadat je 2SV hebt ingeschakeld;

• je je handmatig afmeldt bij PlayStation Network en je weer wilt aanmelden;

• je het wachtwoord van je account opnieuw instelt;

• je je aanmeldings-ID (e-mailadres) of online-id wijzigt.

2-stapsverificatie instellen en back-upcodes noteren

Selecteer hieronder het apparaat waarvoor je 2-stapsverificatie wilt instellen.

1. Meld je aan bij  Accountbeheer op een apparaat met internetverbinding en selecteer Beveiliging.
  2. Selecteer naast Status 2-stapsverificatie Bewerken Activeren Doorgaan.
  3. Selecteer hoe je de verificatiecode wilt ontvangen: Verificatie-app of Tekstbericht:

Verificatie-app
    Open een verificatie-app op je mobiele apparaat en scan de QR-code. Als het scannen van de QR-code niet lukt, kopieer en plak dan de alfanumerieke code. Je ziet daarna een verificatiecode in de app.

Sms
    Voer een mobiel telefoonnummer in of selecteer een bestaand nummer —- je ontvangt een 6-cijferige verificatiecode op dit nummer.

4. Voer de verificatiecode in.
  5. Noteer je back-upcodes.
  1. Ga naar Instellingen > Gebruikers en accounts > Beveiliging > 2-stapsverificatie
  2. Selecteer  Activeren om 2SV in te schakelen.
  3. Kies hoe je de verificatiecode wilt ontvangen: Verificatie-app of sms:

Verificatie-app
    Open een verificatie-app op je mobiele apparaat en scan de QR-code. Als het scannen van de QR-code niet lukt, kopieer en plak dan de alfanumerieke code. Je ziet daarna een verificatiecode in de app.

Sms
    Voer een mobiel telefoonnummer in of selecteer een bestaand nummer —- je ontvangt een 6-cijferige verificatiecode op dit nummer.

4. Voer de verificatiecode in.
  5. Noteer je back-upcodes.
  1. Ga naar Instellingen > Accountbeheer > Accountgegevens > Beveiliging > 2-stapsverificatie
  2. Selecteer Activeren om 2SV in te schakelen.
  3. Kies hoe je de verificatiecode wilt ontvangen: Verificatie-app of sms:

Verificatie-app
    Open een verificatie-app op je mobiele apparaat en scan de QR-code. Als het scannen van de QR-code niet lukt, kopieer en plak dan de alfanumerieke code. Je ziet daarna een verificatiecode in de app.

Sms
    Voer een mobiel telefoonnummer in of selecteer een bestaand nummer —- je ontvangt een 6-cijferige verificatiecode op dit nummer.

4. Voer de verificatiecode in.
  5. Noteer je back-upcodes.

Je kunt 2SV niet activeren op je PS3-console of PS Vita/TV-systeem. Je moet deze activeren via Accountbeheer, met een PS5-console of een PS4-console met behulp van de bovenstaande gidsen.

1. Zodra 2SV is geactiveerd, meld je je aan bij Accountbeheer en selecteer je Beveiliging.
  2. Zorg ervoor dat 2-stapsverificatie is ingeschakeld en selecteer Wachtwoord voor apparaatinstallatie > Nieuw wachtwoord genereren
  3. Voer op je PS3-console of PS Vita/TV-systeem je aanmeldings-ID (e-mailadres) en het wachtwoord voor apparaatinstallatie in. Hiermee wordt het apparaat geverifieerd.
  4. Schakel het selectievakje in om automatisch aanmelden in te schakelen. Als je ervoor kiest om automatisch aanmelden niet in te schakelen, dan moet je dit wachtwoord voor apparaatinstallatie elke keer dat je je aanmeldt opnieuw invoeren.
  5. Selecteer Klaar en herhaal dit op al je apparaten*

*Als je hetzelfde apparaat twee keer autoriseert, wordt dit gekoppeld aan twee wachtwoorden in je apparaatinstallatielijst, maar je kunt op ieder moment een wachtwoord intrekken en een nieuw wachtwoord genereren.

Heb je problemen met 2-stapsverificatie?

Als je problemen ondervindt bij het aanmelden met 2SV, raadpleeg je de onderstaande gids.

Je back-upcodes voor 2SV vinden

Als je je 2SV-telefoonnummer niet meer kunt gebruiken, kun je via een back-upcode toegang krijgen tot je account. Zonder deze codes moet je je identiteit kunnen verifiëren om toegang te krijgen tot je account.

1. Ga naar Accountbeheer op een apparaat met internetverbinding en selecteer Beveiliging.

2. Selecteer Back-upcodes. Bewaar de back-upcodes op een veilige plek.

Hoe schakel ik 2-stapsverificatie uit?

Selecteer hieronder het apparaat waarvoor je 2-stapsverificatie wilt uitschakelen.

1. Meld je aan bij  Accountbeheer op een apparaat met internetverbinding en selecteer Beveiliging.
  2. Selecteer naast Status 2-stapsverificatie Bewerken Deactiveren.
  • Ga naar Instellingen > Gebruikers en accounts > Beveiliging > 2-stapsverificatie > Status - Inactief.
  • Ga naar Instellingen > Accountbeheer > Accountgegevens > Beveiliging > 2-stapsverificatie > Status - Inactief.

Je kunt een wachtwoord voor apparaatinstallatie verwijderen van een geautoriseerd apparaat met gebruik van Accountbeheer.

1. Meld je aan bij Accountbeheer en selecteer Beveiliging > Wachtwoord voor apparaatinstallatie
  2. Selecteer Intrekken naast het wachtwoord voor apparaatinstallatie dat je wilt verwijderen van je apparaat.

Als je een wachtwoord voor apparaatinstallatie intrekt terwijl 2SV nog is ingeschakeld, moet je een nieuw wachtwoord voor apparaatinstallatie aanmaken om je opnieuw aan te melden op dat apparaat.

Overschakelen naar verificatie met de verificatie-app

1. Deactiveer 2-stapsverificatie.

2. Heractiveer 2-stapsverificatie en selecteer de gewenste verificatiemethode.