2-stapsverificatie instellen op PlayStation Network

Hoe stel je 2-stapsverificatie in op PlayStation™Network

Lees hoe je 2-stapsverificatie (2SV) instelt en deactiveert, en waar je back-upcodes voor 2SV kunt vinden.

Wat is 2-stapsverificatie (2SV)?

Wanneer je bij PlayStation™Network aanmeldt op een PlayStation®5- of PlayStation®4-console en 2SV is geactiveerd, moet je het volgende doen:

1. Voer het wachtwoord van het account en de aanmeldings-ID (e-mailadres) in.

2. Voer de verificatiecode die je hebt gekregen in. Deze ontvang je in je verificatie-app of via een sms naar het mobiele nummer dat je hebt geregistreerd*.

* Nadat je je hebt geprobeerd aan te melden, is de verificatiecode 10 minuten geldig. Als je code is verlopen, selecteer je Opnieuw code sturen op het aanmeldingsscherm om een nieuwe code te ontvangen.

Wanneer moet je 2-stapsverificatie gebruiken

Je blijft meestal aangemeld bij je account, maar je ontvangt een verificatiecode als:

• je je voor de eerste keer aanmeldt nadat je 2SV hebt ingeschakeld;

• je je handmatig afmeldt bij PlayStation Network en je weer wilt aanmelden;

• je het wachtwoord van je account opnieuw instelt;

• je je aanmeldings-id (e-mailadres) of online-id wijzigt.

Heb je problemen met 2-stapsverificatie?

Als je problemen ondervindt bij het aanmelden met 2SV, raadpleeg je de onderstaande gids.

Hoe stel je 2-stapsverificatie in

Selecteer hieronder het apparaat waarvoor je 2-stapsverificatie wilt instellen.

Webbrowser: 2SV instellen

1. Ga naar Accountbeheer op een apparaat met internetverbinding en selecteer Beveiliging.
  2. Selecteer naast Status 2-stapsverificatie Bewerken > Activeren > Doorgaan.
  3. Kies hoe je de verificatiecode wilt ontvangen: Verificatie-app of sms:

Verificatie-app
    Open een verificatie-app op je mobiele apparaat en scan de QR-code. Als het scannen van de QR-code niet lukt, kopieer en plak dan de alfanumerieke code. Je ziet daarna een verificatiecode in de app.

Sms
    Voer een mobiel telefoonnummer in of selecteer een bestaand nummer —- je ontvangt een 6-cijferige verificatiecode op dit nummer.

4. Voer de verificatiecode in.
  5. Noteer je back-upcodes.
  1. Ga naar Instellingen > Gebruikers en accounts > Beveiliging > 2-stapsverificatie
  2. Selecteer  Activeren om 2SV in te schakelen.
  3. Kies hoe je de verificatiecode wilt ontvangen: Verificatie-app of sms:

Verificatie-app
    Open een verificatie-app op je mobiele apparaat en scan de QR-code. Als het scannen van de QR-code niet lukt, kopieer en plak dan de alfanumerieke code. Je ziet daarna een verificatiecode in de app.

Sms
    Voer een mobiel telefoonnummer in of selecteer een bestaand nummer —- je ontvangt een 6-cijferige verificatiecode op dit nummer.

4. Voer de verificatiecode in.
  5. Noteer je back-upcodes.
  1. Ga naar Instellingen > Accountbeheer > Accountgegevens > Beveiliging > 2-stapsverificatie
  2. Selecteer Activeren om 2SV in te schakelen.
  3. Kies hoe je de verificatiecode wilt ontvangen: Verificatie-app of sms:

Verificatie-app
    Open een verificatie-app op je mobiele apparaat en scan de QR-code. Als het scannen van de QR-code niet lukt, kopieer en plak dan de alfanumerieke code. Je ziet daarna een verificatiecode in de app.

Sms
    Voer een mobiel telefoonnummer in of selecteer een bestaand nummer —- je ontvangt een 6-cijferige verificatiecode op dit nummer.

4. Voer de verificatiecode in.
  5. Noteer je back-upcodes.

Hoe schakel ik 2-stapsverificatie uit?

Selecteer hieronder het apparaat waarvoor je 2-stapsverificatie wilt uitschakelen.

Webbrowser: 2SV uitschakelen

1. Ga naar Accountbeheer op een apparaat met internetverbinding en selecteer Beveiliging.
  2. Selecteer naast Status 2-stapsverificatie Bewerken > Deactiveren.
  • Ga naar Instellingen > Gebruikers en accounts > Beveiliging > 2-stapsverificatie > Status - Inactief.
  • Ga naar Instellingen > Accountbeheer > Accountgegevens > Beveiliging > 2-stapsverificatie > Status - Inactief.

Overschakelen naar verificatie met de verificatie-app

1. Deactiveer 2-stapsverificatie.

2. Heractiveer 2-stapsverificatie en selecteer de gewenste verificatiemethode.

Je back-upcodes voor 2SV vinden

Als je je 2SV-telefoonnummer niet meer kunt gebruiken, kun je via een back-upcode toegang krijgen tot je account. Zonder deze codes moet je je identiteit kunnen verifiëren om toegang te krijgen tot je account.

1. Ga naar Accountbeheer op een apparaat met internetverbinding en selecteer Beveiliging.

2. Selecteer Back-upcodes. Bewaar de back-upcodes op een veilige plek.