PlayStation™Now-gamevoortgang opslaan en overdragen

Ontdek hoe je games kunt opslaan wanneer je via PS Now op je PS5, PS4 of pc speelt en hoe je gamegegevens kunt overdragen tussen gestreamde en gedownloade PS Now-games.

Hoe werkt opslaan bij PlayStation Now?

Het opslaan van PS Now-gamegegevens is afhankelijk van of je aan het streamen bent of een gedownloade game aan het spelen bent.

Als je een PS Now-game streamt, worden de gamegegevens opgeslagen in de PlayStation Now-applicatie. Je kunt op een ander apparaat verder streamen en doorgaan met je game zonder dat je andere stappen hoeft te volgen.

Als je een gedownloade PS Now-game speelt, worden de gamegegevens opgeslagen in de systeemopslag van de PS5™ of PS4™.

De cloudopslag van PlayStation®Plus  fungeert als een soort brug tussen de twee opslagtypen. Gamegegevens worden niet automatisch overgedragen tussen gestreamde en gedownloade games. Draag gamegegevens van je gestreamde PS Now-game over naar je gedownloade PS Now-game (of omgekeerd) om verder te gaan waar je was gebleven.

1. PS Now-gamegegevens naar de cloudopslag uploaden

Upload eerst je gamegegevens naar de cloudopslag van PlayStation Plus:

Gestreamde PS Now-game
  1. Begin de game te streamen > druk op de PS-toets > Beheer van opgeslagen applicatiedata.
  2. Selecteer Opgeslagen data op PS Now > Kopiëren naar online opslag.
Gedownloade PS Now-game

PS5

1. Ga naar Instellingen > Games/Apps en Opgeslagen data.
  2. Selecteer Opgeslagen data (PS4).
  3. Selecteer Systeemopslag en selecteer een PS Now-game > Uploaden naar cloudopslag.
  1. Selecteer de game in de Bibliotheek > druk op de OPTIONS-knop > Opgeslagen data uploaden/downloaden
  2. Selecteer de gamegegevens en selecteer Uploaden.

2. Gamegegevens uit de cloudopslag downloaden

Zodra het bestand met PS Now-gamegegevens in de cloudopslag staat, kun je het via de cloud downloaden op een ander apparaat om verder te spelen:

Gestreamde PS Now-game
  1. Begin de game te streamen > druk op de PS-toets > Beheer van opgeslagen applicatiedata
  2. Selecteer Opgeslagen data in online-opslag > Downloaden naar PS Now
Gedownloade PS Now-game

PS5

1. Ga naar Instellingen > Games/Apps en Opgeslagen data.
  2. Selecteer Opgeslagen data (PS4).
  3. Selecteer Cloudopslag en selecteer een PS Now-game > Downloaden naar systeemopslag.
  1. Selecteer de applicatie in de Bibliotheek > druk op de OPTIONS-toets > Opgeslagen data uploaden/downloaden.

2. Selecteer de gamegegevens en selecteer Downloaden.

Bekijk de handleiding over cloudopslag van PS Plus voor meer informatie.