Ouderlijk toezicht op PS4-consoles instellen

Ouderlijk toezicht instellen voor PS4-consoles

Leer hoe je ouderlijk toezicht instelt en het gebruik van games, apps en features op je PlayStation®4-console beperkt.

Wat is ouderlijk toezicht op PS4-consoles?

Ouderlijk toezicht en bestedingslimieten helpen naast Familiebeheer en de functie voor speeltijdbeheer om de activiteiten van je kind op PS4-consoles en PlayStation™Network (PSN) te beheren.

• Speeltijdbeperkingen instellen
    Met speeltijdbeheer kunnen familiemanagers (en gezinsleden die als voogd zijn ingesteld) limieten instellen voor wanneer en hoe lang de PS4- en PS5-consoles mogen worden gebruikt, en wie er toegang heeft.

• Maandelijkse bestedingslimieten instellen
    Als je een bestedingslimiet voor een kinderaccount instelt, laten we dat kind maandelijks maximaal dat bedrag in de PlayStation Store uitgeven. Het geld wordt uit de portemonnee van de familiemanager gehaald.

Let op: Als je 'voogd' maar niet de familiemanager bent, laat het de familiemanager dan weten als je de instellingen van het ouderlijk toezicht verandert. Als je de familiemanager bent, wees je er dan van bewust dat iedereen die je als voogd benoemt, de door jou ingestelde bestedingslimieten kan wijzigen.

• Communicatie en door gebruiker gegenereerde content beperken
    Je kunt voorkomen dat kinderaccounts communiceren met andere spelers via chat, berichten en uitnodigingen voor games. Deze instelling beperkt ook de mogelijkheden om door andere spelers gemaakte content te zien. Je kunt door andere gebruikers gemaakte video's, afbeeldingen en tekst blokkeren.

Opmerking: accounts voor kinderen kunnen om een uitzondering vragen om communicatiefuncties in een specifiek spel te gebruiken.

• Leeftijdsclassificaties instellen voor games, Blu-ray™ en dvd
    Games en video's worden beoordeeld op leeftijdsniveau om ouders te helpen bepalen of de content geschikt is voor hun kind. Lees meer over de leeftijdkeuringen voordat je deze instelling aanpast.

• Het gebruik van de internetbrowser beperken

• Het gebruik van PlayStation® VR beperken
    PlayStation® VR is niet bedoeld voor gebruik door kinderen onder de 12 jaar.

• Leeftijdsfiltering voor online content
    Je kunt de toegang tot online gamefuncties en content uit de PlayStation™Store beperken op basis van de leeftijd van je kind*.
* Dit geldt alleen voor bepaalde landen of regio's.

Om ouderlijk toezicht in te stellen, heb je je eigen account voor PlayStation Network en een account voor elk kind nodig. Als je de accounts voor het kind instelt, wordt je automatisch de familiemanager. Als iemand anders de accounts voor kinderen instelt, kan hij of zij je aanwijzen als 'voogd', zodat je ouderlijk toezicht en bestedingslimieten kunt instellen.

Vergeet bij het instellen van ouderlijk toezicht niet de systeeminstellingen aan te passen om te voorkomen dat kinderen ouderlijk toezicht wijzigen.

Ouderlijk toezicht instellen op PS4-consoles

Webbrowser: ouderlijk toezicht instellen

1. Meld je aan bij Accountbeheer > Familiebeheer.

2. Selecteer het account van het kind waarvoor je beperkingen wilt instellen en selecteer Bewerken  om de functies aan te passen.

1. Ga op je PS4-console naar Instellingen > Ouderlijk toezicht/Familiebeheer > Familiebeheer. Het kan zijn dat je het wachtwoord van je account opnieuw moet invoeren.

2. Selecteer het account van het kind waarvoor je beperkingen wilt instellen en selecteer een functie die je wilt aanpassen.

Het instellen van een maandelijkse bestedingslimiet op PS4-consoles

Webbrowser: een bestedingslimiet instellen

1. Meld je aan bij Accountbeheer > Familiebeheer
  2. Selecteer het account van het kind waarvoor je een bestedingslimiet wilt instellen en selecteer Bewerken om de maandelijkse bestedingslimiet aan te passen.
  1. Ga naar Instellingen > Ouderlijk toezicht/Familiebeheer > Familiebeheer
  2. Het kan zijn dat je het wachtwoord van je account opnieuw moet invoeren.
  3. Selecteer het account van het kind waarvoor je beperkingen wilt instellen en selecteer Toepassingen/Apparaten/Netwerkfuncties > Maandelijkse bestedingslimiet.

Een uitzondering maken voor communicatiefuncties in games

Als familiemanager, ouder of voogd kun je een uitzondering maken en het gebruik van communicatiefuncties in de game toestaan voor een specifieke game, zelfs als Communicatie en door de gebruiker gegenereerde content is ingesteld op Niet toegestaan. Als je kind tijdens een game probeert de communicatiefuncties in de game te gebruiken, verschijnt er een scherm. Vanaf hier kan je kind je een verzoek sturen om een uitzondering te maken voor het spel.

Je ontvangt het verzoek van je kind per e-mail. Als familiemanager of aangewezen ouder of voogd ga je naar de website die in de e-mail wordt genoemd en log je in op je account. Selecteer je kind in de lijst met familieleden en selecteer vervolgens Toegestane games om het verzoek te bekijken. Je kunt het verzoek van je kind ook bekijken op de onderstaande website.

Je abonneren op webfilter op PS4-consoles

Trend Micro Kids Safety is een webfilterservice die voorkomt dat je kind ongepast of schadelijk materiaal ziet tijdens het gebruik van de internetbrowser.* Je kunt Trend Micro Web Security ook aanschaffen om phishing en frauduleuze websites te vermijden.

Om je aan te melden:

1. Ga op je PS4-console naar PlayStation Store en zoek op 'Trend Micro'.

2. Selecteer het abonnement waarvoor je je wilt aanmelden en ga door naar betalen.

3. Als je zowel Kids Safety als Web Security wilt, kun je je aanmelden voor een combinatie-abonnement* door 'Trend Micro voor PlayStation 4' te selecteren.

Om in te schakelen:

1. Ga op je PS4-console naar Instellingen > Ouderlijk toezicht/Familiebeheer > PS4-systeembeperkingen > Webfilter > Trend Micro voor PlayStation 4-instellingen.

2. Voer de wachtwoordcode voor systeembeperkingen in. Als je deze nog niet hebt ingesteld, is de standaard wachtwoordcode 0000.

3. Plaats een vinkje naast het filter dat je wilt inschakelen. Het webfilter is nu ingeschakeld.

* Let op: Dit is een doorlopend abonnement met periodieke facturering. Ga naar Een PlayStation Store-abonnement annuleren voor meer informatie.