Het e-mailadres van je aanmeldings-ID voor PlayStation wijzigen

Het e-mailadres van je aanmeldings-ID voor PlayStation wijzigen

Je kunt het e-mailadres van je aanmeldings-ID op PlayStation™Network wijzigen of herstellen.

Wat is een aanmeldings-ID?

Elk account heeft een unieke aanmeldings-ID, die overeenkomt met een geldig e-mailadres. E-mail is de belangrijkste manier van communiceren tussen PlayStation en accounthouders, en wordt gebruikt om:

• je account te verifiëren
  • ervoor te zorgen dat je gegevens worden beschermd

• je op de hoogte te houden van belangrijke accountgegevens.

Het wordt sterk aanbevolen dat je een actueel en werkend e-mailadres gebruikt.

Je aanmeldings-ID wijzigen

Je wordt bij alle apparaten afgemeld als je je aanmeldings-ID (e-mailadres) wijzigt en je moet je opnieuw aanmelden met je nieuwe aanmeldings-ID.

Webbrowser: aanmeldings-ID wijzigen

1. Meld je aan bij Accountbeheer via een webbrowser.
  2. Selecteer Beveiliging in de zijbalk.
  3. Klik op Bewerkennaast Aanmeldings-ID (e-mailadres)
  4. Voer je nieuwe e-mailadres in en klik op Opslaan
  5. Mogelijk moet je om beveiligingsredenen je wachtwoord opnieuw invoeren.
  6. Je ontvangt een e-mail op je nieuwe e-mailadres met het verzoek je nieuwe aanmeldings-ID te verifiëren. Klik op de knop Nu verifiëren in deze e-mail. Je ontvangt ook een e-mail op je oude e-mailadres met informatie over de wijziging.
  1. Ga naar Instellingen> Gebruikers en accounts> Account

2. Selecteer Aanmeldings-ID (e-mailadres). Voer je nieuwe e-mailadres in en klik op Opslaan. Het kan zijn dat je je wachtwoord opnieuw moet invoeren.

3. Je ontvangt een e-mail op je nieuwe e-mailadres met het verzoek je nieuwe aanmeldings-ID te verifiëren. Klik op de knop Nu verifiëren in deze e-mail. Je ontvangt ook een e-mail op je oude e-mailadres met informatie over de wijziging.

1. Ga naar Instellingen > Accountbeheer > Accountgegevens > Aanmeldings-ID en voer je wachtwoord in.
  2. Voer je nieuwe aanmeldings-ID (e-mailadres) in en selecteer Bevestigen.
  3. Je ontvangt een e-mail op je nieuwe e-mailadres met het verzoek je nieuwe aanmeldings-ID te verifiëren. Klik op de knop  Nu verifiëren  in deze e-mail. Je ontvangt ook een e-mail op je oude e-mailadres met informatie over de wijziging.

Heb je problemen met het wijzigen van je aanmeldings-ID?

Er kunnen problemen met de verbinding met PlayStation Network zijn of er is sprake van onderhoud. Controleer je internetverbinding en bezoek de statuspagina van PSN.

Als je geen toegang hebt tot je aanmeldings-ID (e-mailadres), moet je contact met ons opnemen.