Updated 21 maart 2017

PS4: PlayStation Plus-functies delen met een vriend

PlayStation Plus-voordelen die je vriend kan gebruiken wanneer jij je aanmeldt op zijn PS4 of een vriend zich aanmeldt op de jouwe.

 
 

Zolang je een PlayStation Plus-abonnee bent, kun je bepaalde voordelen delen op PS4-systemen die op jouw PSN-account zijn geactiveerd. Wat er wordt gedeeld, is afhankelijk van of je je account op jouw PS4 of op de PS4 van een vriend gebruikt.

Jouw PS4

PlayStation Plus-functies die jij kunt gebruiken

PlayStation Plus-functies die je vriend kan gebruiken*

PlayStation Plus-functies die je vriend niet kan gebruiken

  • Alle PlayStation Plus-functies
  • Online multiplayer (afhankelijk van de systeeminstellingen voor ouderlijk toezicht)
  • Gedownloade games spelen die met PlayStation Plus-korting zijn gekocht
  • Maandelijkse PS Plus-games spelen
  • Producten met PlayStation Plus-korting kopen in de PlayStation Store
  • Gamegegevens online opslaan
  • Automatisch downloaden van patches
  • Exclusief eerder toegang tot proefversies van games met PlayStation Plus

* Andere gebruikers kunnen deze functies gebruiken zonder dat dat jij je hoeft aan te melden bij je lokale gebruiker.

De PS4 van je vriend die je tijdelijk hebt geactiveerd op je PSN-account

PlayStation Plus-functies die jij kunt gebruiken

PlayStation Plus-functies die je vriend kan gebruiken*

PlayStation Plus-functies die je vriend niet kan gebruiken

  • Alle PlayStation Plus-functies
  • Gedownloade games spelen die met PlayStation Plus-korting zijn gekocht
  • Maandelijkse PS Plus-games spelen
  • Online multiplayer
  • Producten met PlayStation Plus-korting kopen in de PlayStation Store
  • Gamegegevens online opslaan
  • Automatisch downloaden van patches
  • Exclusief eerder toegang tot proefversies van games met PlayStation Plus

* Je moet op dit systeem zijn aangemeld bij PSN voordat je vriend deze functies kan gebruiken.

Zodra je klaar bent met spelen op de PS4 van je vriend

  1. Upload handmatig je gamegegevens

Selecteer je lokale gebruiker en ga naar [Instellingen] > [Beheer van opgeslagen applicatiedata] > [Opgeslagen data in systeemopslag] > [Uploaden naar online-opslag].

Je moet je gamegegevens handmatig uploaden naar de online-opslag omdat dit niet automatisch gebeurt als je op de PS4 van een vriend speelt.

  1. Verwijder je lokale gebruiker

Ga naar [Instellingen] > [Gebruikers] > [Gebruiker verwijderen] om de lokale gebruiker die je hebt gemaakt op de PS4 van je vriend te verwijderen.

Als je je als gastgebruiker hebt aangemeld op zijn systeem, kun je je gewoon afmelden van PSN (je hoeft geen lokale gebruiker te verwijderen). Ga naar [Instellingen] > [PlayStation Network/Accountbeheer] > [Afmelden].

Zo zorg je ervoor dat je vriend niet bij je SEN-account kan nadat jij klaar bent met spelen.

  1. Content verwijderen die je hebt gedownload via je PSN-account

Selecteer de games die je op je account hebt gedownload in het Contentgebied, druk op de OPTIONS-toets en selecteer [Verwijderen].

Je vriend kan de games die je via jouw PSN-account hebt gedownload namelijk niet spelen nadat jij je hebt afgemeld en wil ze misschien van de harde schijf van zijn PS4 verwijderen.