Updated 20 oktober 2015

Een PlayStation Network-gebruiker blokkeren of deblokkeren - PlayStation 3

 
 

Als je wilt voorkomen dat een andere PlayStation Network-gebruiker je berichten stuurt, kun je die gebruiker op lijst met geblokkeerde personen plaatsen. Dit betekent dat die persoon je wel berichten kan versturen, maar dat je die niet ontvangt.

Master-accounts en sub-accounts kunnen allebei gebruikers blokkeren.

Blokkeren

  1. Ga in het XMB™-menu naar  [PlayStation Network] > [Aanmelden] > [Vrienden] en selecteer de online-id van de persoon die je wilt blokkeren.
  2. Druk op (driehoek-toets) om het menu Opties aan de rechterkant van het scherm te openen, selecteer 'Verwijderen' en druk op (X-toets) om de gebruiker te verwijderen van de je vriendenlijst.
  3. Om te voorkomen dat deze gebruiker in de toekomst contact met je opneemt, ga je naar [Vrienden] > [Berichten] > [Ontvangen] en druk je op (X-toets).
  4. Selecteer een bericht dat je hebt ontvangen van de gebruiker die je wilt blokkeren en druk op (X-toets).
  5. Je ontvangt geen tekstberichten meer van deze gebruiker, tenzij je de betreffende gebruiker verwijdert van je lijst met geblokkeerde personen.

Deblokkeren

Je kunt gebruikers wanneer je maar wilt deblokkeren. Dit betekent dat je vanaf dat moment weer berichten van ze ontvangt.

  1. Ga naar [Vrienden] > [lijst met geblokkeerde personen] en druk op de (X-toets).
  2. Selecteer de speler die je wilt deblokkeren en druk op de  (driehoek-toets).
  3. Selecteer [Verwijderen uit lijst met geblokkeerde spelers] en druk op de (X-toets).
  4. Verstuur een nieuw vriendschapsverzoek als je deze speler weer wilt toevoegen aan je vriendenlijst.
 
 
 
 

Meer over dit onderwerp

Verwante artikelen