Updated 24 februari 2017

Instellingen voor automatisch aanmelden bij PlayStation Vita

Dit artikel beschrijft de aanmeldmogelijkheden voor de PS Vita, waarom je deze instellingen moet beheren en hoe je dat doet.

 
 

Wat zijn de voordelen van automatisch aanmelden?

Je kunt snel met de features van je systeem of PlayStation Network aan de slag. Ook kun je downloads op afstand klaarzetten als automatisch aanmelden is ingesteld.

Dit betekent echter dat anderen die je PlayStation-systeem gebruiken eenvoudig toegang hebben tot je account. Daarom zijn er bepaalde situaties waarin je automatisch aanmelden beter niet kunt inschakelen.

Welke aanmeldopties zijn er beschikbaar op PS Vita?

Er zijn twee accounts waarbij je je kunt aanmelden op je PS Vita: het lokale gebruikersaccount (de gebruiker op het PlayStation-systeem zelf) en het PlayStation Network-account, dat gekoppeld kan worden aan lokale gebruikersaccounts op verschillende geactiveerde systemen om online te spelen, aankopen te doen bij de PlayStation Store, enz.

  1. Lokaal gebruikersaccount

Je kunt maar één lokaal gebruikersaccount tegelijkertijd aan je PS Vita koppelen. Dit betekent dat de PS Vita deze gebruiker automatisch aanmeldt als het systeem wordt ingeschakeld. Het automatisch aanmelden van een lokale gebruiker kan niet worden uitgeschakeld.

  1. PlayStation Network

Het PlayStation Network-account dat is toegewezen aan het lokale gebruikersaccount kan niet worden gewijzigd nadat het is gekozen. Zodra je lokale gebruikersaccount is aangemeld bij PlayStation Network, zal het op de achtergrond aangemeld blijven en automatisch weer aanmelden als je je PS Vita inschakelt, zelfs als het systeem volledig was uitgeschakeld.

Dit betekent dat iedere gebruiker met toegang tot je PS Vita ook toegang heeft tot je PlayStation Network-accountgegevens.

Meld je aan het einde van iedere sessie op je PS Vita af bij PlayStation Network om te voorkomen dat anderen toegang hebben tot je account. Ga naar [Instellingen] > [PlayStation Network] > [Afmelden].

Er is geen optie om je wachtwoord op te slaan. Dit betekent dat andere gebruikers geen toegang hebben tot je SEN-account via je PS Vita als je je afmeldt.

Wanneer moet ik me afmelden bij PlayStation Network?

Je moet je aan het einde van iedere sessie op je PS Vita aanmelden, maar wees extra voorzichtig als:

  • Andere personen je PlayStation-systeem gebruiken
  • Je je PlayStation-systeem aan iemand anders geeft
  • Je het systeem naar SIEE stuurt voor service
  • Je het systeem moet retourneren aan de winkelier

Als je geen toegang hebt tot je PlayStation-systeem en je je niet kunt afmelden bij PlayStation Network, kun je je wachtwoord wijzigen via een webbrowser. Zo heeft een ander persoon met jouw PlayStation-systeem geen toegang tot je account via het betreffende systeem.