Updated 9 maart 2017

PS4: Als offline weergeven

Leer hoe je kunt instellen of je voor je vrienden als online of offline wordt weergegeven.

 
 

Als je je aanmeldt bij PlayStation Network kunnen je vrienden zien of je online bent en als ze de optie 'Wanneer vrienden online gaan' hebben ingeschakeld, krijgen ze een melding als je je aanmeldt.

Als je niet wilt dat je vrienden zien dat je online bent, kun je ervoor kiezen als offline te worden weergegeven, ook als je bent aangemeld bij PlayStation Network. Je vrienden zien je status dan als offline en krijgen geen melding als je je aanmeldt bij PlayStation Network, ook niet als ze de optie 'Wanneer vrienden online gaan' hebben ingeschakeld.

Als offline weergeven:

Ga naar [Profiel] > [Online status instellen] om in te stellen of je voor je vrienden als online of offline wordt weergegeven.

Je avatar op je PS4-beginscherm toont het pictogram dat je vrienden kunnen zien:

  • Offline of als offline weergegeven — rood kruis
  • Online — blauwe cirkel

Als je [Als offline weergeven] hebt ingeschakeld, wordt je status niet gewijzigd als je PS4 wordt uitgeschakeld of als je je afmeldt en vervolgens opnieuw aanmeldt bij PlayStation Network. Als [Als offline weergeven] is uitgeschakeld, word je alleen online weergegeven als je PS4 is ingeschakeld en je bent aangemeld bij PlayStation Network.

Opmerking:

  • In een game zien andere spelers mogelijk dat je online bent
  • Wanneer je je aanmeldt bij PlayStation Network op een PS3, PS Vita of PS TV, word je online weergegeven.
  • Bij gebruik van mobiele toepassingen van PlayStation word je weergegeven met een 'niet op console'-indicator:
    • Als je volledig als offline wil worden weergegeven, kun je deze indicator verbergen in [Instellingen] > [PlayStation Network/Accountbeheer] > [Privacy-instellingen] > [Je vriendenlijst en berichten beheren] op je PS4-systeem.