Adatvédelmi szabályzat

Információ rólunk és a szabályzatról

Ez az adatvédelmi szabályzat elmagyarázza, mikor gyűjtünk adatokat Önről, beleértve a személyes adatokat („SZA”), hogy mit gyűjtünk, miért gyűjtjük, hogyan használjuk fel, kivel osztjuk meg, hol dolgozzuk fel, hogyan kezeljük, valamint az ezen adatokhoz kapcsolódó döntéseit és törvényes jogait.

A jelen szabályzat hatálya

A Sony Interactive Entertainment Europe Limited és annak teljes tulajdonában lévő leányvállalata, a Sony Interactive Entertainment Network Europe Limited („SIE”, „mi”, „miénk” és „minket”) ellenőrzi az összegyűjtött adatokat, amikor a PlayStationnel kapcsolatba lép webhelyeink, termékeink, szolgáltatásaink, vagy egyéb online tevékenységek („szolgáltatások”) révén.

Kapcsolatfelvétel

Ha további információt szeretne kapni az adatvédelmi szabályzatról vagy az adatainak feldolgozásáról, kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot az alábbi módszerek egyikével:

Postai úton:
Data Protection Office
Sony Interactive Entertainment Europe Limited/Sony Interactive Entertainment Network Europe Limited
10 Great Marlborough Street
London
Egyesült Királyság
W1F 7LP

Online: 
siee.dpo@sony.com

A Sony Interactive Entertainment Europe Limited és a Sony Interactive Entertainment Network Europe Limited Angliában bejegyzett vállalatok a következő cégjegyzéki számokon: 03277793 és 06020283.

8.0-s verzió (2020. október)

Az általunk gyűjtött vagy fogadott adatok

Az alábbiakban ismertetett módokon gyűjtünk és fogadunk Öntől és Önről adatokat.

Az Ön által megadott adatok

Összegyűjtjük azokat az adatokat, amelyeket Ön közvetlenül biztosít számunkra, például amikor megadja azokat webhelyünkön vagy egy elküldött e-mailben. Az ilyen típusú gyűjtés gyakran az üzleti támogatási folyamatainkon keresztül történik, például:

  • A regisztráció vagy a PlayStation Network-fiók („fiók”) létrehozási folyamata, ahol a következő adatokat kell megadnia: Elérhetőségi adatok (például név, e-mail- vagy fizikai cím, ország vagy telefonszám); fiókkezelési adatok (például felhasználónév, jelszó vagy biztonsági kérdések); számlázási adatok (például hitelkártya- vagy más fizetési szám, számlázási cím); születési dátum; és profiladatok (például profilkép, nyelvek, kedvelések).
  • Vásárlási folyamatok, ahol felkérhetjük Önt, hogy adjon meg további számlázási adatokat a fizetés feldolgozásához.
  • Műszaki és ügyfélszolgálati folyamatok, ahol felkérhetjük Önt, hogy adjon meg elérhetőségi adatokat és információkat azzal a kérdéssel kapcsolatban, amellyel felkeresett minket. Előfordulhat, hogy rögzítjük a PlayStation ügyfélszolgálattal folytatott hívásokat.
  • Egyéb üzleti folyamatok,  ahol felkérhetjük Önt olyan adatok megadására, mint például a név, az e-mail-cím és a fiókazonosító, ha piackutatási felmérésekben, béta- és más felhasználói tesztelési kutatásokban, versenyeken, promóciókban vagy eseményeken vesz részt, vagy vállalja, hogy marketing információkat kap tőlünk.

Emellett összegyűjtjük a bizonyos szolgáltatási funkciók használata során megadott adatokat is. Például, ha egy fórumban szeretne bejegyzést közzétenni, akkor megadja nekünk a bejegyzés tartalmát (ez tartalmazhat személyes adatokat, amelyet összegyűjtünk, majd megjelenítünk az Ön számára a fórumon). Hasonlóképpen, ha más funkciókat, például hangos vagy szöveges üzenetküldést, blogokat, felméréseket, felhasználó által létrehozott tartalmakat, közvetítéseket vagy közösségi médiát használ, először összegyűjthetjük a funkcióban megadott adatokat.

Kérjük, ellenőrizze, hogy az Ön által megadott személyes adatok pontosak és naprakészek-e. A fiókjához kapcsolódó minden fontos információt az Ön által megadott elérhetőségi adatokkal (beleértve a fiók biztonsági és adatvédelmi értesítéseit) küldünk el Önnek. A Fiókkezelés segítségével bármikor ellenőrizheti és frissítheti a megadott adatok egy részét.

Automatikus adatgyűjtés

Emellett automatikusan vagy passzív módon gyűjthetünk adatokat a szolgáltatásaink használatáról is; az alábbi alszakaszokban találhatja meg az ilyen adatok forrás szerinti kategóriáinak felsorolását.

Konzolok és egyéb eszközök

Minden alkalommal, amikor PlayStation konzolt vagy PlayStation alkalmazást használ PlayStation konzolon vagy más eszközön (például mobiltelefonon vagy számítógépen), automatikusan adatokat gyűjthetünk az adott eszköz és alkalmazás használatáról. Ha bejelentkezik egy fiókba, ezeket összevonhatjuk más adatokkal, amelyek a fiókhoz kapcsolódnak.

Az eszközökről gyűjtött adatok a következőket tartalmazhatják:

  • Eszközazonosítók, például a PlayStation konzol azonosítói, a mobileszköz azonosítói, a cookie-azonosítók vagy a sorozatszámok
  • Hálózati azonosítók, például az IP-cím és a MAC-cím
  • Fiókhitelesítési tokenek, amelyekkel elkerülhető a többszöri bejelentkezés
  • Az elért online szolgáltatásokhoz tartozó, eszközre letöltött tartalmak és hirdetések
  • Az Ön jelenlegi és legutóbbi tartózkodási helyei (például a PS Vita konzol esetében)
  • Online és offline elérhető trófeák, eredmények és rangsorok
  • Adatok a használt eszközről, a csatlakoztatott perifériákról (például a vezérlőkről és a VR headsetekről) és arról, hogyan konfigurálta azokat
  • Adatok az eszközre telepített szoftverek használatáról (amelyek tartalmazhatnak adatokat a szoftverek offline használatáról), például a felhasználás dátuma és ideje, milyen játékokkal játszik vagy milyen zenét hallgat, milyen tartalmat böngész, oszt meg vagy tölt le, milyen szolgáltatásokat használ és mennyi ideig, beleértve a csevegés és más kommunikációs alkalmazások használatának a gyakoriságát
  • A SIE által kiadott játékokban vagy alkalmazásokban végzett tevékenységek (pl. milyen kihívásokat teljesít és milyen szinteket ér el)
  • A szoftverhibák és a betöltési idők részletei, valamint ha be van kapcsolva a „Rendszerszoftver-hibák automatikus jelentése” beállítás, akkor részletes információ az összeomlásról, beleértve a képernyőképeket és a videókat az összeomlás előtt

Eszközönként vagy alkalmazásonként, a régiótól függően, valamint a 2018. március után kiadott játékok esetében olyan választási lehetőségek állhatnak rendelkezésére, amelyek az adatgyűjtésünket szabályozzák. A lehetőségekről további információkat a jelen adatvédelmi szabályzat Választási lehetőségek szakaszában talál.

PlayStation Network és Store

Minden alkalommal, amikor bejelentkezik a PlayStation Network hálózaton és hozzáfér a szolgáltatásainkhoz, automatikusan:

  • Adatokat gyűjthetünk a PlayStation Network szolgáltatásainak az eszközén történő használatával kapcsolatban.
  • Naplózhatjuk tevékenységeit a PlayStation Network kiszolgálóin. Például gyűjthetünk olyan eszköz- és fiókazonosítókat, mint a PlayStation Network online azonosítója és a fiókazonosító. Adatokat gyűjthetünk az alábbiakról is: a tartalomról, hirdetésekről és egyéb információkról, amelyeket az Ön eszköze kér és fogad a kiszolgálóinkról (például áruházi tartalmak, trófeák és barátlisták), valamint amikor megkapja azokat és kapcsolatba lép velük; az áruházunkban található „bevásárlókosárhoz” adott tartalmak és alkalmazások; és a megvásárolt tételek.

Játékok

Minden alkalommal, amikor egy olyan játékkal játszik, amelyet mi vagy egy másik Sony Interactive Entertainment vállalat fejlesztett és/vagy adott ki, automatikusan:

  • Adatokat gyűjthetünk az adott játék használatáról (beleértve az offline játékokat is, amelyek tartalmazhatnak adatokat a játék offline használatáról).
  • Naplózhatjuk tevékenységeit a játékok kiszolgálóin. Például olyan eszköz- és fiókazonosítókat gyűjthetünk, mint a PlayStation Network online azonosító, valamint adatokat az online játékok használatáról és arról, hogy kivel játszik.

Webhelyek, marketing és hirdetések

Minden alkalommal, amikor ellátogat webhelyeinkre, vagy marketing kommunikációt és reklámokat kap tőlünk vagy a harmadik fél webhelyeiről és szolgáltatásairól, automatikusan naplózhatjuk tevékenységeit az interneten, az e-mailekben vagy hirdetési és marketinges kiszolgálókon, amelyeket cookie-k (kis információs fájlok a merevlemezen), webjelzők, követő képpontok, böngészőkonfigurációs részletek (pl. böngésző típusa, telepített beépülő modulok listája és telepített betűtípusok listája) beágyazott szkriptek (programozási kód, amelyet ideiglenesen letölt egy eszközre), valamint a webhelytestreszabási beállítások segítségével ellenőrzünk.

Adatok, amelyeket harmadik felektől kapunk

Adatokat kaphatunk, ideértve a következőket is, harmadik féltől származó forrásokból, és kombinálhatjuk azokat olyan adatokkal, amelyeket közvetlenül Öntől gyűjtünk. Az adatokat ezen adatvédelmi szabályzattal összhangban kezeljük.

  • Játékokkal, közösségi médiával kapcsolatos vagy egyéb adatok azoktól a harmadik felektől vagy szolgáltatásoktól, amelyekkel összekapcsolja fiókját, vagy akik adatokat szolgáltatnak a PlayStation Network funkcióinak biztosításához.
  • Más felhasználóktól származó adatok, például ha ezek a felhasználók hozzáférést adtak nekünk profiljukhoz, és ha Ön kapcsolatban áll velük, vagy ha Önnel kapcsolatos adatokat más módon hozzáférhetővé tesznek számunkra.
  • Adatok harmadik felektől, adott esetben kapcsolataink alapján, például a csalás elleni szolgáltatóktól kaphatunk csalási kockázati pontszámokat; valamint a rendészeti szervektől vagy a partnerektől IP-címeket és a feltételezett jogellenes vagy rosszindulatú tevékenységek részleteit szerezhetjük be.
  • A bank által szolgáltatott számlafrissítési adatok a fizetéshez használt kártyák naprakészen tartása érdekében. Bármilyen frissítés után továbbra is felszámoljuk az alkalmazandó fizetési módokat minden vásárlást követően, hacsak nem értesít minket másképp.

Az adatok felhasználása

Ez a szakasz elmagyarázza, hogyan használhatjuk fel az Önről összegyűjtött adatokat.

Az Ön adatait csak bizonyos meghatározott okokból fogjuk felhasználni, és csak akkor, ha erre törvényes alapunk van. Ezek a törvényes alapok függnek attól, hogy milyen típusú kapcsolatban állunk és hogyan lépünk kapcsolatba Önnel. A személyes adatainak ezen törvényes alapok alapján történő kezelésének céljaival kapcsolatos további részletek az „Adatok, amelyeket gyűjtünk”, az „Adatok felhasználása” és az „Adatok megosztása és átadása” című szakaszokban találhatók. A következőket tartalmazzák:

  • Szerződés – annak érdekében, hogy termékeinket és szolgáltatásainkat az Ön számára biztosítsuk, és teljesítsük az Önnel fennálló szerződéses kapcsolatunkat.
  • Jogos érdekek – üzleti vagy harmadik felek jogos érdekeinek teljesítése érdekében vállalataink és az Önnel való kapcsolattartás és felügyelet során, a jelen adatvédelmi szabályzatban leírtak szerint.
  • Jogi kötelezettség – az alkalmazandó jogszabályok szerinti jogi kötelezettségeink teljesítése (pl. pénzügyi jelentés).
  • Hozzájárulás – ha megadta nekünk a hozzájárulását ahhoz, hogy a személyes adatokat meghatározott célból kezeljük (pl. adatok gyűjtése az eszközről, személyre szabott hirdetések és marketing).

Összevonhatjuk a jelen adatvédelmi szabályzat „Az általunk gyűjtött vagy fogadott adatok” szakaszban ismertetett bármely forrásból származó adatokat. Például a jelen adatvédelmi szabályzatban ismertetett célokból együtt kezelhetjük az Önről, a webhelyünk látogatásairól, az eszköz játékelőzményeiről stb. begyűjtött adatokat.

Szolgáltatások

Az Ön adatait felhasználhatjuk szolgáltatásaink működtetésére. Személyre szabhatjuk az Ön számára nyújtott szolgáltatásainkat is az Önről gyűjtött adatok alapján (például az IP-címét felhasználhatjuk az Ön területére vonatkozó tartalom megjelenítéséhez). Emellett a kisegítő beállítások funkcióinak engedélyezése érdekében (Önnek vagy más felhasználóknak) szöveggé konvertálhatjuk a hangadatait.

Fejlesztés

Az összegyűjtött adatokat arra használjuk, hogy megértsük, fejlesszük és továbbfejlesszük meglévő és új szolgáltatásainkat, a velük szerzett tapasztalatait és üzleti tevékenységeinket. Az adatokat felhasználhatjuk például a felhasználói felületek vagy a játékteljesítmény fejlesztésére és optimalizálására.

Moderáció és biztonság

Nem tudjuk felügyelni a PlayStation Network teljes hálózatát, és nem vállalunk kötelezettséget erre. Fenntartjuk azonban a jogot, hogy saját belátásunk szerint figyelemmel kísérjük (beleértve a technológiát is, amely automatikusan felismeri a képeket, szöveget és URL-címeket, amelyek megsértik a szolgáltatási feltételeket), és rögzítsük online tevékenységeit és kommunikációját a PlayStation Network hálózaton, valamint eltávolítsunk és/vagy töröljünk tartalmakat. Az összegyűjtött adatokat (a fent leírtak szerint) felhasználhatjuk a jogsértések észlelésére és a PlayStation Network szolgáltatási feltételeinek, a szoftverhasználati feltételeknek, a rendszerszoftver-licencszerződéseknek, az Ön által elfogadott egyéb szolgáltatási feltételeknek, valamint a PlayStation Network használatára vonatkozóan alkalmazandó szabályoknak vagy magatartási kódexeknek az érvényre juttatására.

Marketing és hirdetések

Célozhatjuk és személyre szabhatjuk marketinges kommunikációinkat, vásárlási ajánlatainkat és hirdetéseinket, amelyeket megjelenítünk a saját és a harmadik felek webhelyein és szolgáltatásaiban, az Önről gyűjtött adatok alapján. Ezt a személyre szabást észlelheti a PlayStation Store-ban (a konzolon, a webhelyen vagy a játékokon belül), marketing kommunikációban, vagy amikor ellátogat a saját és harmadik felek webhelyeire (például a közösségi hálózatok webhelyei), amelyek vásárlási ajánlatokat vagy tőlünk származó hirdetéseket jelenítenek meg.  Lehetősége van arra, hogy ellenőrizze az Önről gyűjtött adatok felhasználását a marketing személyre szabása érdekében – ezekről a jelen adatvédelmi szabályzat „Az Ön döntései” szakaszában tudhat meg többet.

Jogi célok és megfelelés

Az összegyűjtött adatokat auditálási, megfelelési és jogi célokra is felhasználhatjuk (például a Sony, partnerei és ügyfelei jogainak és tulajdonának védelme érdekében).

Biztonság

Az Ön és mások védelme érdekében a gyűjtött és fogadott adatokat felhasználhatjuk a következőkre:

  • Tisztességtelen tevékenységek és tranzakciók azonosítása.
  • A szolgáltatásainkkal való visszaélések megakadályozása, potenciális fenyegetések vagy visszaélések kivizsgálása és/vagy büntetőeljárás alá vonása.
  • Az Ön fiókjának védelme az illetéktelen hozzáféréstől (például megakadályozhatjuk a hozzáférést, ha új helyről próbálnak bejelentkezni).

Adatok megosztása és átadása

Ez a szakasz elmagyarázza, hogyan oszthatjuk meg az összegyűjtött adatokat harmadik felekkel, akik szolgáltatásokat nyújtanak nekünk, vagy játékokat és alkalmazásokat biztosítanak az Ön által használt PlayStation Network hálózaton. Nem fogadunk el és nem fogunk pénzt elfogadni a személyes adatok megosztásáért. Megoszthatjuk az Ön adatait a következő címzettekkel és a következő célokra.

Szolgáltatók

Adatokat osztunk meg a SIE szolgáltatóival (személyek vagy vállalatok), amelyek szolgáltatásai magában foglalhatják a személyes adatok kezelését a jelen adatvédelmi szabályzatban ismertetett célok bármelyikére. A szolgáltatóknak be kell tartaniuk a titoktartási és biztonsági követelményeket.

Partnerek

Adatokat oszthatunk meg a következő partnerekkel:

  • Pénzügyi szervezetek, például fizetési adatok a vásárlás befejezéséhez, a fizetett összeg megszerzéséhez, valamint a hitel- és csalásellenes ellenőrzések elvégzéséhez.
  • Játékkiadók, például a PlayStation Store-ból vásárolt tartalmak, hogy ezeket a tartalmakat a játékban eljuttassák Önnek, és biztosítsák, hogy az adott tartalomhoz való hozzáférési joga tükröződjön a különböző játékplatformokon.
  • Egyéb szolgáltatások, alkalmazások vagy webhelyek szolgáltatói operatív vagy kiegészítő célokra, az Ön engedélyével (például amikor összekapcsolja fiókját velük).
  • Biztonsági és csalásmegelőző partnerek, ideértve a Sony Csoportot is, a szolgáltatásaink biztonságának támogatása, a csalások megelőzése vagy a személyes adatok védelme érdekében.
  • Reklám- és promóciós partnerek, akikkel közösen szolgáltatásokat vagy funkciókat biztosítunk, például nyereményjátékokat, versenyeket, promóciókat vagy hirdetéseket.
  • Üzleti átruházási partnerek az alkalmazandó üzleti folyamatok egy részének, vagy bizonyos részvényeknek és/vagy eszközöknek, vagy egy vállalati fúziónak, konszolidációnak, átszervezésnek vagy más vállalati átalakulásnak a tárgyalásával és értékesítésével kapcsolatban, ideértve korlátozás nélkül a kellő gondosság elvének alkalmazását.

További felhasználók

Amikor létrehoz egy fiókot, bizonyos adatok a nyilvános profil részét képezik, és hozzáférhetővé tesszük ezeket a PlayStation Network minden fiókja számára, az interneten a playstation.com webhelyen, és néhány harmadik felek webhelyein, alkalmazásaiban vagy szolgáltatásaiban. Ezen adatok közé a következők tartoznak:

  • Az Ön PlayStation Network online azonosítója
  • A „Rólam” rész szövege, avatár, nyelv, ország és játékos pontszámok és statisztikák
  • Az Ön által megosztott tartalmak

Ön a felelős minden olyan tartalomért, amelyet megoszt a fórumokon, a közösségekben, valamint a csevegési és üzenetküldési funkciókban. Ezek a tartalmak más felhasználók számára is elérhetők, akik ezt követően tovább megoszthatják ezeket az adatokat. Javasoljuk, hogy gondosan mérlegelje, mit oszt meg, és kivel osztja meg adatait. Indexelhetjük és felhasználhatjuk az Ön által nyilvánosan megosztott tartalmakat is, olyan platformfunkcióink részeként, mint a „Súgó”, a PlayStation profilok vagy a jövőbeli PlayStation Network szolgáltatások.

Hatóságok

Megoszthatjuk az Ön adatait a rendőrséggel és más hatóságokkal, ha úgy gondoljuk, hogy ez észszerűen szükséges egy törvényi, rendeleti vagy jogi eljárásnak való megfelelés, valamint bármely személy, a vagyonuk vagy jogaik biztonságának felderítése, védelme és érvényre juttatása, a csalások és a biztonság kezelése, és bűncselekmények jelentése érdekében. Az esetek többsége, amikor adatokat osztunk a rendőrséggel és a hatóságokkal, az ellopott eszközökkel, a fizetési módok jogosulatlan felhasználásával vagy moderálási célokkal, valamint a PlayStation Network és annak felhasználói biztonságával kapcsolatos vizsgálatokra vonatkozik. Néhány esetben adatokat adtunk át a csalás elleni küzdelemre vagy a súlyosabb bűnügyi nyomozások támogatása érdekében is.

Adatkezelés és az Ön döntései

A gyermekek adatai

A 7–17 éves korú gyermekek számára a fiókot a szülőnek vagy a törvényes gyámnak („gondviselő”) kell létrehoznia. Ha fiókot hoz létre gyermekének, azt javasoljuk, hogy Ön és gyermeke olvassa el a fiatal játékosokra vonatkozó adatvédelmi tájékoztatót, hogy segítsen neki megérteni a személyes adatai kezelését és az azokhoz kapcsolódó jogait.

Ha Ön 7–17 éves, akkor felkérheti a gondviselőjét, hogy magyarázzon el mindent, amit nem ért. Elolvashatja a fiatal játékosokra vonatkozó adatvédelmi tájékoztatót is, hogy megértse, hogyan használjuk az Ön adatait, valamint átfogó ismereteket szerezzen az adataival kapcsolatos adatvédelmi jogairól.

Gyermekektől vagy róluk gyűjtött adatokat gyűjtünk, használunk fel és osztunk meg a jelen dokumentumban leírt gyakorlatokkal összhangban, a következő kivételekkel.

Az Ön által megadott adatok

  • A gondviselőnek csak korlátozott adatokat kell megadnia gyermekével kapcsolatban (e-mail-cím és születési dátum), hogy fiókot hozzon létre gyermekének. A nem megadása opcionális.
  • A gyermek csak a gondviselő jóváhagyásával adhatja meg a címét a fiók létrehozását követően.
  • A gyermek fiókjának vásárlási korlátját a hozzá tartozó gondviselő fiókja határozza meg.

Adatok, amelyeknek a megosztása mellett dönthet

  • A gondviselő gyermeke fiókjának „Szabad kommunikáció” beállításán keresztül rögzítheti, hogy gyermeke tud-e szöveges, hang-, video- és egyéb üzenetküldési funkciókat használni (és ezeken keresztül személyes adatokat megosztani), valamint a további felhasználókkal közvetlenül kommunikálni a játékokban, az alkalmazásokban vagy a rendszerszoftver funkciói révén. Kérjük, tartsa szem előtt, hogy a gyermek fiókja továbbra is képes a következőkre:
    • Előre meghatározott szöveges üzenetek küldése és fogadása, amelyeket egy játék vagy alkalmazás hozott létre
    • A többi felhasználó játékbeli karakterei nevének, kialakításának és klánnevének létrehozása és megtekintése
    • Kommunikációs szolgáltatások használata az internetes böngészőn keresztül, kivéve, ha kifejezetten le van tiltva
    • Kommunikáció a rendszerüzenetek segítségével a PS3 és a PS Vita konzolokon
  • A gondviselő ellenőrizheti gyermeke lehetőségeit a felhasználók által létrehozott tartalmak közzétételére vagy megtekintésére, ideértve a fényképeket, videókat, rajzokat és a külső forrásokból importált tartalmakat (amelyek bármelyike tartalmazhat személyes adatokat). Ez nem akadályozza meg a gyermekfiók online játékmenetet tartalmazó videofelvételeit.
  • A gondviselő beleegyezik abba, hogy gyermekének személyes adatait gyűjtsük és felhasználjuk, anélkül, hogy hozzájárulna ahhoz, hogy harmadik feleknek átadjuk, kivéve, ha a megosztás az általunk nyújtott szolgáltatásokkal együtt jár.

Amikor egy gondviselő engedélyezi gyermeke fiókjának a játékokban, csevegésekben vagy a felhasználók által létrehozott tartalmi szolgáltatásokban való részvételt, akkor engedélyezi azt is, hogy a SIE megossza az adatokat az ezeket a funkciókat magukban foglaló játékok, alkalmazások vagy szolgáltatások kiadóival, valamint a a gyermek fiókjában az ilyen funkciók használatakor megadott adatok gyűjtését (például szöveg begépelése a csevegés funkcióba).

Ha tudomására jut, hogy 18 év alatti gyermeke létrehozott egy fiókot, mihelyt megbizonyosodunk arról, hogy Ön a gyermek gondviselője, haladéktalanul hozzáférést és felügyeletet biztosítunk a gyermek fiókjához.

Adatok nemzetközi továbbítása

Szolgáltatásainkat az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban, Japánban és a világ többi országában/területén/régiójában működtetjük. Felhívjuk figyelmét, hogy az általunk összegyűjtött adatokat, beleértve a személyes adatokat, továbbítjuk, kezeljük és tároljuk ezekben az országokban/területeken/régiókban, és mint ilyenek, ezekben az országokban a bíróságok, a bűnüldöző szervek és más hatóságok bizonyos feltételekkel jogosultak a személyes adatokhoz való hozzáférésre. Gondoskodunk arról, hogy megfelelő óvintézkedések legyenek érvényben az adatoknak az Ön országán kívüli továbbításakor, szerződések megkötésével a címzettekkel, az Európai Bizottság általános szerződési feltételeivel vagy más módon, hogy a továbbításra csak az alkalmazandó jogszabályok által megengedett esetekben kerüljön sor. Szolgáltatásaink igénybevételével vagy bármilyen adat biztosításával tudomásul veszi adatainak továbbítását, feldolgozását és tárolását azokban az országokban, amelyekben az adatvédelmi törvények nem feltétlenül annyira átfogóak, mint a lakóhelye vagy állampolgársága szerinti országban.

Biztonság és megőrzés

Arra törekszünk, hogy fenntartsuk az ágazati szabványoknak megfelelő műszaki és szervezeti biztonsági intézkedéseket, hogy megvédjük adatait az illetéktelen vagy véletlenszerű közzététellel, hozzáféréssel, visszaéléssel, elvesztéssel vagy megváltoztatással szemben. Bár törekszünk az Ön adatainak védelmére, nem tudjuk garantálni az ilyen jellegű adatok biztonságát. Nincs olyan, hogy tökéletes biztonság.

Javasoljuk, hogy használja a továbbfejlesztett fiókhozzáférési lehetőségeket, például a kétlépéses ellenőrzést. Kérjük, látogasson el a www.playstation.com webhelyre és/vagy keresse fel a PlayStation „Súgó és támogatás” oldalát, ha bármilyen segítségre van szüksége az eszközökhöz vagy a fiókokhoz való hozzáférés korlátozásában.

Kérjük, tartsa biztonságban az eszközök és a fiókok jelszavait, és ne ossza meg azokat másokkal. Fontolja meg a fiók automatikus bejelentkezési beállításának letiltását, és a jelszó igénylését a vásárlások előtt, különösen, ha a PlayStation eszközt megosztja másokkal. Azonnal vegye fel a kapcsolatot a PlayStation ügyfélszolgálatával, ha tudomása van a fiókja jogosulatlan felhasználásáról vagy egyéb biztonsági jogsértésekről.

Megőrizhetünk adatokat Önről, amíg ez szükséges a jelen szabályzatban felvázolt célok teljesítéséhez. Emellett további ideig megőrizhetjük az Ön adatait, amennyire megengedett vagy szükséges többek között a jogi kötelezettségeink teljesítéséhez, a viták rendezéséhez és a megállapodások érvényre juttatásához. Ahol az alkalmazandó jogszabályok megkövetelik, töröljük az Ön adatait, ha az adatokra már nincs szükség, vagy arra felkérnek minket. Még akkor is, ha töröljük az adatait az aktív adatbázisokból, az adatok biztonsági másolat vagy archívum formájában, valamint más információs rendszerekben megmaradhatnak.

Az Ön döntései és jogai

Az Ön döntései

Előfordulhat, hogy dönthet az adatok gyűjtésének, felhasználásának, tárolásának és megosztásának módjáról.  Ezeket a lehetőségeket a fiók vagy az eszköz beállításain keresztül érheti el.  Kérjük, ellenőrizze, hogy az adatok naprakészek-e. Többek között a következő lehetőségek állnak a rendelkezésére:

  • Személyre szabott tartalmak és marketing: Az Önről gyűjtött adatok felhasználása hirdetési és vásárlási ajánlatok személyre szabásához. Vegye figyelembe, hogy mindig némileg testreszabjuk az Ön által látott tartalmakat (például a PlayStation Store áruházból már megvásárolt tartalom megjelenítésének elkerülése érdekében), és néhány régebbi eszköz (például PS3/Vita), alkalmazás és játék továbbra is megjeleníthet bizonyos személyre szabott kereskedelmi tartalmakat.
  • Személyre szabott kommunikáció: Az Önről gyűjtött adatok felhasználása e-mailek és értesítések személyre szabásához.
  • Korlátozott adatok/szolgáltatási adatok és teljes adatok/speciális adatok gyűjtése: A szolgáltatásaink nyújtásához szükséges korlátozott adatok gyűjtése, vagy a teljes adatok gyűjtése a gazdagabb élmény lehetővé tétele érdekében.
  • E-mailes üzenetek: Marketing célú e-mailek küldése.
  • Közösségi személyes adatok megosztása: További adatok megosztása, például valódi név, PlayStation Network barátok vagy tevékenységek.
  • Megosztott tartalmak: Olyan tartalmak megosztása a tovább felhasználókkal, mint a játékmenetet tartalmazó videók.
  • Cookie-k gyűjtése: Kezelheti azokat a cookie-kat is, amelyek nem feltétlenül szükségesek webhelyeink biztosításához – ez azt is korlátozza, amikor felismerjük webhelyeink látogatásait, valamint megcélozzuk és személyre szabjuk az ezeken a webhelyeken megjelenő hirdetési és kereskedelmi vásárlási ajánlatokat.

Az Ön jogai

Az alábbiakban ismertetett jogok mellett hozzáférhet, módosíthat vagy törölhet bizonyos adatok a Fiókbeállítások oldalon is.

  • A hozzáféréshez és hordozhatósághoz való jog: Önnek jogában áll kérelmezni a tájékoztatást azokról a személyes adatokról, amelyeket Önről gyűjtöttünk, felhasználtunk és megosztottunk, valamint amelyeknek másolatát beszereztük.
  •  A törléshez való jog: Önnek jogában áll kérelmezni a törvényben meghatározott körülmények között az Önről összegyűjtött vagy megőrzött személyes adatok törlését.  Ha bizonyos személyes adatokat egy blogról, fórumról vagy üzenőfalról szeretne eltávolítani, kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot a fenti Kapcsolatfelvétel szakaszban leírtak szerint. A törlés iránti kérelmét követően, kérjük, vegye figyelembe, hogy az Önről összegyűjtött adatokat jogi, számviteli, üzletfolytonossági (biztonsági mentés), csalás elleni és közösségi okok miatt továbbra is meg lehet őrizni. A PlayStation Network-fiókját bezárhatja a PlayStation „Súgó és támogatás” oldalán. Előfordulhat, hogy a régebbi játékokból és alkalmazásokból összegyűjtött adatokat nem lehet integrálni a fiók bezárásával. A fiók bezárása iránti kérelmét követően, kérjük, vegye figyelembe, hogy az Önről összegyűjtött adatokat jogi, számviteli, üzletfolytonossági (biztonsági mentés), csalás elleni és közösségi okok miatt továbbra is meg lehet őrizni. Ha fiókokkal rendelkezik a Sony Csoport más vállalatainál, akkor külön fel kell vennie a kapcsolatot ezekkel a vállalatokkal a fiókok bezárásához. További információk: https://www.sony.co.uk/mysony vagy https://account.sonymobile.com/#/signup/learnmore.
  • A helyesbítéshez való jog: Önnek jogában áll helyesbíteni adatait, korlátozni a kezelésüket és kifogást emelni személyes adatainak a használata miatt a törvény által meghatározott körülmények között.
  • A tiltakozáshoz való jog: Önnek jogában áll bizonyos körülmények között tiltakozni a személyes adatok kezelése ellen. Például joga van tiltakozni a személyes adatok közvetlen marketing célokra történő felhasználása ellen.
  • A korlátozáshoz való jog: Önnek jogában áll bizonyos körülmények között korlátozni a személyes adatok kezelését.

Bizonyos esetekben az adatok megadására, módosítására vagy törlésére vonatkozó döntése befolyásolhatja szolgáltatásaink nyújtására való képességünket vagy a felhasználói élményt. Megtagadhatjuk azon kérelmek feldolgozását, amelyeket az alkalmazandó törvények másként nem követelnek meg. Önnek jogában áll, hogy ne részesüljön jogellenes megkülönböztetésben azért, mert gyakorolta ezeket a jogokat.

Hozzáférés vagy törlés iránti kérelem benyújtásához ezeket a jogokat úgy gyakorolhatja, hogy kapcsolatba lép velünk a jelen adatvédelmi szabályzat „Rólunk” szakaszában található módokon. Miután benyújtott egy kérelmet, igazolja személyazonosságát fiókjának, eszközeinek, fizetési eszközeinek vagy korábbi tranzakcióinak adatai megadásával. Fenntartjuk a jogot, hogy elutasítsuk kérelmeit, ha nem tudja igazolni személyazonosságát.

Az adatvédelmi szabályzat PDF-formátumban elérhető alternatívájaként, kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot az ezen adatvédelmi szabályzat „Kapcsolatfelvétel” szakaszában található módokon.

Panaszok

Ha aggodalma merül fel személyes adatainak a kezelésével kapcsolatban, kérjük, először vegye fel velünk a kapcsolatot a jelen adatvédelmi szabályzat „Kapcsolatfelvétel” szakaszában található módon, hogy megpróbáljuk megoldani a helyzetet.

Ha azonban úgy érzi, hogy nem foglalkoztunk az Ön aggodalmával, és nem teljesítjük jogi kötelezettségeinket, akkor erről bejelentést tehet a helyi adatvédelmi szabályozó hatóságnak vagy az információs biztos hivatalának („ICO”) az Egyesült Királyságban. Az aggodalom ICO-nál történő bejelentésével kapcsolatos további információk a https://ico.org.uk/ webhelyen találhatók.

A szabályzat változásai

A jelen adatvédelmi szabályzatot bármikor felülvizsgálhatjuk, és bármilyen módosítással frissíthetjük azt. A szolgáltatásokhoz való hozzáféréssel vagy azok használatának folytatásával, miután ezek a változások hatályba léptek, tudomásul veszi és elfogadja, hogy a személyes adatokat a felülvizsgált adatvédelmi szabályzattal összhangban kezelik.