PlayStation Store -pelilatausten vianmääritys

Katso, miten voit ratkaista PlayStation™Storesta PlayStation®5- ja PlayStation®4-konsoleille ostetun sisällön latausongelmia.

Onko PS5-konsolissasi lukittuja pelejä?

Jos pelin vieressä on lukkokuvake, pelin käyttöoikeudessa saattaa olla ongelma.

Vahvista, että sinulla on sisällön käyttöoikeus, seuraamalla alla olevia ohjeita.

1. Varmista, että olet kirjautunut sisään sille tilille, jolla peli on ostettu. Tarkista tilisi tapahtumahistoriasta, että osto varmasti onnistui.
  1. Jos peli sisältyy PlayStation®Plus-jäsenyyteen, varmista, että tilaus on voimassa.
    Jos kyseessä on PlayStation Plus -peli, tarkista PlayStation Plus -oppaasta, että se on edelleen saatavilla.
  1. Jos joku toinen omistaa pelin ja jakaa konsolin kanssasi, varmista, että hän on ottanut Konsolin jakaminen ja offline-tilassa pelaaminen -asetuksen käyttöön.

Jos olet vahvistanut sisällön käyttöoikeuden, seuraa alla olevia ohjeita.

1. Tarkista PSN:n tilasivu. Jos huomaat hälytysilmoituksia, odota kunnes palvelu toimii taas ja yritä uudelleen.
  1. Tarkista, että konsoliisi on asennettu viimeisin käyttöjärjestelmäversio. Valitse Asetukset > Järjestelmä > Käyttöjärjestelmä > Käyttöjärjestelmän päivitys ja asetukset.
  1. Aktivoi PS5-konsolillasi Konsolin jakaminen ja offline-pelaaminen.
  1. Tilisi käyttöoikeuden palauttaminen.
  1. Luo uusi tietokanta kaikelle sisällölle käynnistämällä konsolisi vikasietotilassa ja valitsemalla Tyhjennä välimuisti ja rakenna tietokanta uudelleen.

Tarkista käyttöoikeuden omistajuus

1. Varmista, että olet kirjautunut sisään sille tilille, jolla peli on ostettu. Jos kyseessä on äskettäin ostettu tai kupongeilla lunastettu sisältö, tarkista tapahtumahistoriasi.
  1. Jos peli sisältyy PlayStation®Plus-palvelun etuihin, varmista, että tilauksesi on voimassa.
    Jos peli kuuluu PlayStation Plus -pelivalikoimaan, tarkista, että se on edelleen saatavilla.
  1. Jos olet jakanut pelin toisen käyttäjän kanssa PS4™-konsolillasi, tarkista aktivoiko käyttäjä konsolin ensisijaiseksi PS4-konsoliksesi.

Tarkista käyttöoikeusongelmat

1. Tarkista PSN:n tilasivu. Jos huomaat hälytysilmoituksia, odota kunnes palvelu toimii taas ja yritä uudelleen.
  1. Tarkista, että konsoliisi on asennettu viimeisin käyttöjärjestelmäversio. Valitse Asetukset > Käyttöjärjestelmän päivitys.
  1. Lataa peli tilisi kautta ja aktivoi konsoli ensisijaiseksi PS4-konsoliksi.
  1. Tilisi käyttöoikeuden palauttaminen.
  1. Luo uusi tietokanta kaikelle sisällölle käynnistämällä konsolisi vikasietotilassa ja valitsemalla Rakenna tietokanta uudelleen.

Eikö pelin lataus käynnisty PS5-konsolilla?

1. Siirry ohjauskeskuksessa kohtaan Lataukset/lähetykset ja valitse lataus. Käynnistä uudelleen valitsemalla Keskeytä ja Jatka.
  2. Jos ongelma jatkuu, poista peli latausluettelosta valitsemalla Peruuta ja poista. Etsi peli Pelikirjastostasi ja yritä uudelleen.
  1. Tarkista PSN:n tilasivu. Jos huomaat hälytysilmoituksia, odota kunnes palvelu toimii taas ja yritä uudelleen.
  1. Tarkista, että konsoliisi on asennettu viimeisin käyttöjärjestelmäversio. Valitse Asetukset > Järjestelmä > Käyttöjärjestelmä > Käyttöjärjestelmän päivitys ja asetukset.
  1. Tarkista, että sinulla on tarpeeksi tallennustilaa peliäsi varten. Nähdäksesi pelin vaatiman tallennustilan, siirry kohtaan Pelikirjasto, valitse peli > ... (lisää) > Tarkastele tuotetta. Vähimmäistallennustila näkyy ruudun oikeassa reunassa. Katso PS5-konsolin vapaa tallennustila siirtymällä kohtaan Asetukset> Tallennustila.
  1. Luo uusi tietokanta kaikelle sisällölle käynnistämällä konsolisi vikasietotilassa ja valitsemalla Tyhjennä välimuisti ja rakenna tietokanta uudelleen.
  1. Valitse toimintonäytöstä Ilmoitus ja sitten Lataukset. Valitse ensin lataus. Käynnistä uudelleen valitsemalla Keskeytä ja Jatka.
  2. Poista peli latausluettelosta valitsemalla Peruuta ja poista. Etsi peli Kirjastostasi ja yritä uudelleen.
  3. Tarkista PSN:n tilasivu. Jos huomaat hälytysilmoituksia, odota kunnes palvelu toimii taas ja yritä uudelleen.
  1. Tarkista, että konsoliisi on asennettu viimeisin käyttöjärjestelmäversio. Valitse Asetukset > Käyttöjärjestelmän päivitys.
  1. Tarkista, että sinulla on tarpeeksi tallennustilaa peliäsi varten. Tarkista pelin vaadittu vähimmäistallennustila siirtymällä konsolillasi PlayStation Storeen, valitsemalla kyseisen pelin ja selaamalla alaspäin osioon Lisätiedot. Vähimmäistallennustila näkyy ruudun oikeassa reunassa. Tarkista PS4-konsolisi tallennustila siirtymällä kohtaan Asetukset > Tallennustila.
  1. Luo uusi tietokanta kaikelle sisällölle käynnistämällä konsolisi vikasietotilassa ja valitsemalla Rakenna tietokanta uudelleen.

Onko pelin lataus jumissa PS5-konsolilla?

1. Tarkista PSN:n tilasivu. Jos huomaat hälytysilmoituksia, odota kunnes palvelu toimii taas ja yritä uudelleen.
  1. Testaa Internet-yhteys valitsemalla Asetukset > Verkko > Yhteyden tila ja Testaa Internet-yhteys. Jos sinulla on ongelmia Internet-yhteyden kanssa, tutustu alla oleviin vianmääritysohjeisiin.
  1. Luo uusi tietokanta kaikelle sisällölle käynnistämällä konsolisi vikasietotilassa ja valitsemalla Tyhjennä välimuisti ja rakenna tietokanta uudelleen.
  1. Tarkista PSN:n tilasivu. Jos huomaat hälytysilmoituksia, odota kunnes palvelu toimii taas ja yritä uudelleen.
  1. Testaa Internet-yhteys valitsemalla Asetukset> Verkko ja Testaa Internet-yhteys. Jos sinulla on ongelmia Internet-yhteyden kanssa, tutustu alla oleviin vianmääritysohjeisiin.
  1. Luo uusi tietokanta kaikelle sisällölle käynnistämällä konsolisi vikasietotilassa ja valitsemalla Rakenna tietokanta uudelleen.

Etkö löydä ostettua sisältöä PS5-konsolilla?

PlayStation Storesta ostetut pelit näkyvät pelikirjastossa. Jos et näe niitä pelikirjastossa, toimi seuraavasti:

1. Varmista, että osto onnistui tarkistamalla tilisi tapahtumahistoria.
  1. Pelikirjastossa piilotetut pelit ovat piilotettuja myös kaikkien konsoleiden kirjastoissa. Tarkista, onko pelejä piilotettu.
  1. Käynnistä PS5-konsolillasi Konsolin jakaminen ja offline-pelaaminen tai aktivoi PS4-konsolisi ensisijaiseksi PS4-konsoliksi.
  1. Palauta tilisi käyttöoikeudet.

Eikö ongelmasi edelleenkään ratkennut?

Jos vieläkin kohtaat ongelmia, ota yhteyttä PlayStation-tukeen sivun alaosassa olevan linkin kautta. Anna seuraavat tiedot:

• Mahdolliset virhekoodit tai -ilmoitukset.
  • Yksityiskohtainen kuvaus siitä, mitä tapahtuu ja vaiheet, joilla ongelma voidaan replikoida.
  • Aikaleima (päivämäärä ja aika), jolloin yritit käyttää sisältöä.
  • Näyttökuva tai video ongelmasta, jos mahdollista.