Aseta lapsilukkotoiminnot PS4-konsoleilla

Lapsilukkoasetusten määrittäminen PS4-konsoleilla

Lue, miten voit asettaa lapsilukon sekä rajoittaa lapsesi PlayStation®4-konsolin sovellusten ja toimintojen käyttöä.

Mitä lapsilukkotoimintoja PS4-konsolissa on?

Lapsilukkoasetukset, ostosrajoitukset, perheen hallinta ja peliajan hallinta auttavat hallinnoimaan lapsesi toimintaa PS4-konsoleilla ja PlayStation™Network -verkossa (PSN).

• Rajoita peliaikaa
    Peliajan hallinnan avulla perhetilin haltijat (ja perheen aikuiset, jotka on määritetty huoltajiksi) voivat määrittää, milloin ja kuinka pitkään kukin lapsi saa käyttää PS4- ja PS5-konsoleita.

• Aseta kuukausittainen ostosrajoitus
    Jos määrität lapsitilille ostosrajoitukset, lapsi voi kuluttaa tämän summan kuukaudessa PlayStation Storen ostoksiin. Rahat otetaan perhetilin haltijan lompakosta.

Jos olet lapsen huoltaja mutta et perheen hallinnoija, ilmoita tekemistäsi lapsilukkoasetusten muutoksista perheen hallinnoijalle. Jos olet perhetilin haltija, pidä mielessä, että kaikki huoltajiksi nimittämäsi käyttäjät voivat muuttaa asettamiasi ostosrajoituksia.

• Rajoita viestintää ja käyttäjien luomaa sisältöä
    Voit estää lapsitilien käyttäjiä olemasta yhteydessä muiden kanssa chatin, viestien ja pelikutsujen kautta. Tämä asetus rajoittaa myös muiden pelaajien luoman sisällön katselua. Voit estää muiden käyttäjien luomat videot, kuvat ja tekstit.

Huomioi, että lapsen tili voi pyytää poikkeuslupaa käyttää viestintäominaisuuksia tietyssä pelissä.

• Aseta ikärajoitukset peleille ja Blu-ray™- ja DVD-levyille
    Peleillä ja videoilla on ikärajat, jotka auttavat vanhempia päättämään, soveltuuko sisältö lapselle. Tutustu ikäluokituksiin ennen tämän asetuksen muokkaamista.

• Rajoita Internet-selaimen käyttöä

• Rajoita PlayStation® VR:n käyttöä
    PlayStation® VR ei ole tarkoitettu alle 12-vuotiaiden käyttöön.

• Ikäsuodatus verkkosisällölle
    Voit rajoittaa pääsyä verkkopelien toimintoihin ja PlayStation™Storen sisältöön lapsesi iän mukaan*.
* Koskee vain tiettyjä maita tai alueita.

Lapsilukkoasetuksia varten tarvitset oman tilin PlayStation Network -verkon käyttämistä varten ja erillisen tilin kullekin lapselle. Jos luot tilejä lapsille, sinusta tulee automaattisesti perheen hallinnoija. Jos joku muu luo lapsitilejä, he voivat nimittää sinut huoltajaksi, jolloin voit asettaa lapsilukkoasetukset ja ostosrajoitukset.

Kun valitset lapsilukkoasetuksia, muista muokata järjestelmän asetuksia, jotta lapset eivät voi muuttaa lapsilukkoasetuksia.

Lapsilukkoasetusten määrittäminen PS4-konsoleilla

Verkkoselain: lapsilukkoasetusten määrittäminen

1. Kirjaudu käyttäjätietojen hallintaan > Perhetilin hallinta.

2. Valitse lapsen tili, jolle haluat asettaa rajoituksia, ja muokkaa kutakin asetusta valitsemalla Muokkaa .

1. Valitse PS4-konsolilla Asetukset > Lapsilukko / Perheen hallinta > Perheen hallinta. Sinun on mahdollisesti annettava tilisi salasana uudelleen.

2. Valitse lapsitili, jolle haluat asettaa rajoituksia, ja valitse muokattava asetus.

Ostosrajoituksen asettaminen PS4-konsoleilla

Verkkoselain: ostosrajoitusten asettaminen

1. Kirjaudu käyttäjätietojen hallintaan > Perhetilin hallinta
  2. Valitse lapsitili, jolle haluat asettaa käyttörajoituksen, ja valitse Muokkaa säätääksesi Kuukausittaista käyttörajaa
  1. Mene kohtaan Asetukset > Lapsilukko / Perheen hallinta > Perheen hallinta
  2. Sinun on mahdollisesti annettava tilisi salasana uudelleen.
  3. Valitse käyttäjä, jolla haluat asettaa rajoituksen. Valitse sitten Sovellukset/laitteet/verkko-ominaisuudet > Kuukausittainen käyttöraja.

Pelikohtaisten viestintätoimintojen poikkeusten määrittäminen

Voit tehdä perheen hallinnoijana, vanhempana tai huoltajana poikkeuksia ja sallia tietyn pelin pelinsisäisiä viestintätoimintoja, vaikka Viestintä ja käyttäjän luoma sisältö -määritys olisi Ei sallittu. Jos lapsesi yrittää käyttää pelinsisäisiä viestintätoimintoja pelin aikana, hän näkee ruudun.  Lapsi voi lähettää sinulle tämän ruudun kautta pyynnön poikkeuksen tekoon.

Vastaanotat lapsen pyynnön sähköpostitse. Siirry sähköpostissa ilmoitetulle verkkosivustolle ja kirjaudu sisään tiliisi perheen hallinnoijana, määritettynä vanhempana tai huoltajana. Valitse lapsesi perheenjäsenien listasta ja näytä pyyntö valitsemalla Sallitut pelit. Voit tarkastella lapsesi pyyntöä alla olevalta verkkosivustolta.

Verkkosuodattimen tilaaminen PS4-konsoleilla

Kids Safety on Trend Micron verkkosuodatuspalvelu, joka estää lastasi näkemästä sopimatonta tai haitallista materiaalia käyttäessään Internet-selainta.* Voit myös ostaa Trend Micron Web Securityn, jos haluat tukea kalasteluyritysten ja huijaussivustojen estämiseen.

Tilaaminen:

1. Valitse PS4-konsolilla PlayStation Store ja kirjoita hakukenttään ”Trend Micro”.

2. Valitse haluamasi tilaus ja siirry kassalle.

3. Jos haluat sekä Kids Safetyn että Web Securityn, voit rekisteröidä yhteistilauksen valitsemalla Trend Micro for PlayStation 4.

Käyttöönotto:

1. Valitse PS4-konsolissa Asetukset > Lapsilukko / Perheen hallinta > PS4-järjestelmärajoitukset > Verkkosuodatin > Trend Micro for PlayStation 4 -asetukset.

2. Anna järjestelmärajoituksien tunnistekoodi. Jos et ole asettanut koodia, oletuskoodi on 0000.

3. Valitse merkinnällä suodatin, jonka haluat ottaa käyttöön. Verkkosuodatus on nyt käytössä.

* Huomioi, että tilaus on jatkuva ja laskutetaan jaksoittain. Lisätietoja on ohjeessa PlayStation Store -tilauksen peruuttaminen.