Lapsilukon ja kulutusrajojen asettaminen PlayStation®4:llä

Lue, miten voit asettaa lapsilukon sekä rajoittaa lapsesi PS4™-järjestelmän sovellusten ja toimintojen käyttöä.

Miten PS4:n lapsilukko toimii?

Lapsilukkoasetukset, ostosrajoitukset, perheen hallinta ja peliajan hallinta auttavat hallinnoimaan lapsesi toimintaa PS4:llä ja PlayStation™Network -verkossa (PSN).

Lapsilukkoasetuksia varten tarvitset oman tilin PlayStation Network -verkon käyttämistä varten ja erillisen tilin kullekin lapselle. Jos luot tilejä lapsille, sinusta tulee automaattisesti perheen hallinnoija. Jos joku muu luo lapsitilejä, he voivat nimittää sinut huoltajaksi, jolloin voit asettaa lapsilukkoasetukset ja ostosrajoitukset.

Kun valitset lapsilukkoasetuksia, muista muokata järjestelmän asetuksia, jotta lapset eivät voi muuttaa lapsilukkoasetuksia.

Lapsilukkoasetusten määrittäminen PS4:llä

Voit määrittää lapsilukkoasetukset selaimella tai PlayStation 4 -järjestelmästä:

Verkkoselain

1. Kirjaudu käyttäjätietojen hallintaan > Perhetilin hallinta.

2. Valitse lapsen tili, jolle haluat asettaa rajoituksia, ja muokkaa kutakin asetusta valitsemalla Muokkaa .

1. Kirjaudu PS4-järjestelmään ja valitse Asetukset > Lapsilukko / Perheen hallinta > Perheen hallinta. Sinun on mahdollisesti annettava tilisi salasana uudelleen.

2. Valitse lapsitili, jolle haluat asettaa rajoituksia, ja valitse muokattava asetus.

Mitä lapsilukkotoimintoja PlayStation 4:ssä on?

PS4:n lapsilukkotoimintojen avulla voit rajoittaa verkkotoimintojen, sovellusten ja laitteiden käyttöä lapsen tilillä.

• Rajoita peliaikaa
    Peliajan hallinnan avulla perheen aikuiset voivat määrittää, mihin aikaan päivästä ja kuinka pitkään kukin lapsi saa käyttää PS4-järjestelmää.

• Aseta kuukausittainen ostosrajoitus PS4:llä
    Jos määrität lapsen tilille ostosrajoitukset, lapsi voi kuluttaa tämän summan kuukaudessa PlayStation Storen ostoksiin. Rahat otetaan perhetilin haltijan lompakosta.

Jos olet lapsen huoltaja mutta et perheen hallinnoija, ilmoita tekemistäsi asetuksista perheen hallinnoijalle. Jos olet perheen hallinnoija, pidä mielessä, että kaikki huoltajiksi nimittämäsi käyttäjät voivat muuttaa asettamiasi ostosrajoituksia.

• Rajoita viestintää ja käyttäjien luomaa sisältöä PS4:llä
    Voit estää lapsitilien käyttäjiä olemasta yhteydessä muiden kanssa chatin, viestien ja pelikutsujen kautta. Tämä asetus rajoittaa myös muiden PS4-pelaajien luoman sisällön näkymistä. Voit estää muiden käyttäjien luomat videot, kuvat ja tekstit.

Huomautus: Lapsen tili voi pyytää poikkeuslupaa käyttää viestintäominaisuuksia tietyssä pelissä.

• Aseta ikärajoitukset peleille ja Blu-ray™- ja DVD-levyille PS4:llä
    Peleillä ja videoilla on ikärajat, jotka auttavat vanhempia päättämään, soveltuuko sisältö lapselle. Tutustu ikärajoituksiin ennen tämän asetuksen muokkaamista.

• Rajoita Internet-selaimen käyttöä.

• Rajoita PlayStation® VR:n käyttöä: PlayStation® VR ei ole tarkoitettu alle 12-vuotiaille lapsille.

Pelikohtaisen poikkeuksen määrittäminen

Jos kohdan Viestintä ja käyttäjän luoma sisältö asetuksena on Ei sallittu , lapsen tili voi pyytää poikkeusta tietyn pelin viestintäominaisuuksien käyttämistä varten. Perheen hallinnoija tai huoltaja saa pyynnöstä sähköposti-ilmoituksen, ja voi valita, tehdäänkö kyseisen pelin kohdalla poikkeus muuttamatta lapsilukkoasetuksia.

Verkkoselain:

1. Kirjaudu sisään käyttäjätietojen hallintaan

2. Hyväksy pyyntö kohdassa Perheen hallinta > Sallitut pelit . Voit poistaa minkä tahansa sallitun pelin hyväksynnän valitsemalla Älä salli.

Kun perheen hallinnoija on hyväksynyt pelin, lapsen tili voi käyttää pelin tarjoamia viestintäominaisuuksia (kuten viestejä, chat-ominaisuutta sekä kuvakaappausten ja videoiden katselua). Viestintäominaisuudet vaihtelevat peleittäin. PlayStation Network -ominaisuudet ovat edelleen estettyjä.

Ota käyttöön Verkkosuodatin PS4:llä

Kids Safety on Trend Micron verkkosuodatuspalvelu, joka estää lastasi näkemästä sopimatonta tai haitallista materiaalia käyttäessään Internet-selainta.* Voit myös ostaa Trend Micron Web Securityn, jos haluat tukea kalasteluyritysten ja huijaussivustojen estämiseen.

Tilaaminen:

1. Valitse PS4-järjestelmässä PlayStation Store ja kirjoita hakukenttään ”Trend Micro”.

2. Valitse haluamasi tilaus ja siirry kassalle.

3. Jos haluat sekä Kids Safetyn että Web Securityn, voit rekisteröidä yhteistilauksen valitsemalla Trend Micro for PlayStation 4.

Käyttöönotto:

1. Valitse PS4-järjestelmässä Asetukset > Lapsilukko / Perheen hallinta > PS4-järjestelmärajoitukset > Verkkosuodatin > Trend Micro for PlayStation 4 -asetukset.

2. Anna järjestelmän rajoitusten tunnistekoodi. Jos et ole asettanut koodia, oletuskoodi on 0000.

3. Valitse merkinnällä suodatin, jonka haluat ottaa käyttöön. Verkkosuodatus on nyt käytössä.

* Huomioi, että tilaus on jatkuva ja laskutetaan jaksoittain. Lisätietoja on ohjeessa PlayStation Store -tilauksen peruuttaminen.