PlayStation™Networkin online-tunnuksen muuttaminen

Lue, miten voit vaihtaa PlayStation Networkin online-tunnuksesi, maksaako online-tunnuksen muuttaminen, sekä miten voit ratkaista online-tunnuksen vaihtamiseen liittyviä ongelmia.

Ota seuraavat asiat huomioon ennen online-tunnuksen muuttamista:

1. Online-tunnuksen muuttaminen voi aiheuttaa ongelmia joissakin PS4-peleissä.
  2. Luettelo PS4-peleistä, joiden toiminta online-tunnuksen muutoksen jälkeen on testattu, on täällä*.
  3. Uuden online-tunnuksen on noudatettava palveluehtojamme, mukaan lukien yhteisön sääntöjä
  4. PS3-, PS Vita- ja PS/TV-pelit ja -sovellukset eivät tue online-tunnuksen muutosta.
  5. Jos sinulla on teknisiä ongelmia, voit palauttaa alkuperäisen online-tunnuksesi maksutta noudattamalla alla olevia ohjeita. Edelliseen online-tunnukseen palaamisen pitäisi ratkaista useimmat muutoksesta johtuvat ongelmat.
  6. Lasten tilien online-tunnuksia ei voi muuttaa.

*Vaikka joidenkin pelien yhteydessä ei olisi havaittu ongelmia, niissä saattaa silti ilmetä ongelmia online-tunnuksen muuttamisen jälkeen.

Maksaako online-tunnuksen muuttaminen jotain?

Online-tunnusta voi muuttaa niin monta kertaa kuin haluaa. Ensimmäinen kerta on ilmainen. Myöhemmistä muutoksista peritään maksu. PlayStation®Plus-jäsenet saavat 50 % alennusta online-tunnuksen muutoksesta, mutta muutoksen voi tehdä myös ilman jäsenyyttä.

Miten ystävät löytävät uuden online-tunnukseni?

Online-tunnuksen vaihdon yhteydessä on mahdollista valita, että vanha tunnus näkyy profiilissa 30 päivän ajan. Valitse tämä vaihtoehto määrittäessäsi uutta tunnusta.

Muuta PSN-online-tunnuksesi

Verkkoselain: online-tunnuksen muuttaminen

1. Kirjaudu sisään käyttäjätietojen hallintaan ja valitse sivupalkista PSN-profiili
  2. Valitse nykyisen online-tunnuksen vierestä Muokkaa
  3. Kirjoita uusi online-tunnus ja seuraa ruudulla näkyviä ohjeita.
  4. Kun muutosprosessi on valmis, sinut kirjataan ulos kaikista laitteista.
  1. Valitse Asetukset > Käyttäjät ja tilit > Tili > Profiili > Online-tunnus
  2. Luo uusi online-tunnus.
  3. Viimeistele muutos seuraamalla ruudulla näkyviä ohjeita.
  4. Kun muutosprosessi on valmis, sinut kirjataan ulos kaikista laitteista.
  1. Valitse Asetukset > Käyttäjätietojen hallinta > Käyttäjätilin tiedot > Profiili > Online-tunnus
  2. Luo uusi online-tunnus.
  3. Viimeistele muutos seuraamalla ruudulla näkyviä ohjeita.
  4. Kun muutosprosessi on valmis, sinut kirjataan ulos kaikista laitteista.

Online-tunnuksen muutoksesta seuranneiden ongelmien ratkaiseminen

Jos sinulla on teknisiä ongelmia online-tunnuksen muutoksen jälkeen, vanhan tunnuksen palauttamisen pitäisi ratkaista niistä suurin osa (se ei välttämättä kuitenkaan korjaa kaikkia ongelmia). Tutustu seuraaviin ohjeisiin.

Asiattoman ja jäädytetyn online-tunnuksen muuttaminen

Jos tilisi on jäädytetty asiattoman online-tunnuksen vuoksi ennen 4.11.2019, katso ohjeet online-tunnuksen muuttamiseksi alla olevasta jäädytyksiä koskevasta oppaasta.

Mitä tapahtuu, jos en vie online-tunnuksen muutosprosessia loppuun asti?

Uusi tunnus varataan käyttöösi väliaikaisesti, kun valitset Vahvista. Uutta tunnusta pidetään varattuna 24 tuntia. Jos haluat uuden online-tunnuksen pysyvästi itselläsi, vie prosessi loppuun 24 tunnin kuluessa.