PSN: ystävien lisääminen ja poistaminen

Ystävien lisääminen ja poistaminen PlayStation Networkissa

Katso, miten voit lähettää ystäväpyyntöjä, hallita pyyntöjä ja poistaa ystäviä PlayStation™Network (PSN) -verkossa.

Ystäväpyynnön lähettäminen PSN-verkossa

Hakutulokset voivat vaihdella pelaajan tietosuoja-asetusten mukaan. Tietosuoja-asetukset määrittävät myös sen, kuka voi lähettää sinulle ystäväpyyntöjä.

1. Avaa ohjauskeskus painamalla PS-näppäintä ja valitse Game Base.
  2. Valitse Ystävät-välilehdestä Etsi pelaajia
    Voit hakea myös aloitusnäytöstä.
  3. Kirjoita pelaajan todellinen nimi tai online-tunnus.
    Voit myös tarkistaa listan pelaajista, joiden kanssa olet pelannut viimeksi, sekä ystävien ystävistä.
  4. Valitse pelaaja, jonka haluat lisätä ystäväksesi.
    Pelaajan profiili tulee näkyviin.
  5. Valitse Lisää ystävä.
    Voit jakaa oikean nimesi ja profiilikuvasi pelaajan kanssa valitsemalla Ryhdy läheiseksi ystäväksi*.

*Huomaa, että Ryhdy läheiseksi ystäväksi -pyyntöjä ei voi lähettää tai vastaanottaa lapsen tilillä.

1. Valitse toimintonäytöltä Ystävät.
  2. Kirjoita pelaajan online-tunnus Haku-välilehdellä.
    Voit myös tarkastella aiemmissa verkkopeleissä tapaamiasi pelaajia Yhdessä pelanneet -välilehdeltä.
  3. Valitse haluamasi pelaajan kohdalla Lisää ystäviin.
    Voit jakaa oikean nimesi ja profiilikuvasi pelaajan kanssa valitsemalla Ryhdy läheiseksi ystäväksi*.

*Huomaa, että Ryhdy läheiseksi ystäväksi -pyyntöjä ei voi lähettää tai vastaanottaa lapsen tilillä.

1. Valitse aloitusnäytöstä Ystävät > Lisää ystävä ja hae pelaajaa.
  2. Avaa pelaajan profiili ja valitse sitten Lisää
  3. Voit halutessasi jakaa todellisen nimesi ja kuvasi. Valitse sitten Lähetä pyyntö.

Ystäväpyynnön hyväksyminen PSN-verkossa

Katso toimintaohjeet valitsemalla alta PlayStation®-konsoli tai laite.

Kun saat ystäväpyynnön, näytön oikeaan yläkulmaan tulee ilmoitus. Voit hyväksyä tai hylätä pyynnön painamalla PS-näppäintä. Ystäväpyyntöjen hallinta:

1. Avaa ohjauskeskus painamalla PS-näppäintä ja valitse Game Base
  2. Valitse Ystävät-välilehdeltä Näytä kaikki ystävät
  3. Valitse Ystäväpyynnöt-välilehdeltä kunkin pyynnön kohdalla joko Hyväksy tai Hylkää
  1. Valitse toimintonäytöltä Ystävät
  2. Valitse Ystäväpyynnöt, valitse pyyntö ja Hyväksy
  3. Voit hylätä ystäväpyynnön tai todellisen nimen pyynnön: korosta hylättävän pyynnön lähettäneen pelaajan nimi, paina OPTIONS-näppäintä ja valitse Poista ystäväpyyntö tai Poista todellisen nimen pyyntö.
  1. Valitse aloitusnäytöstä Ystävät > Pyynnöt. Tästä näkymästä voit Hyväksyätai Hylätä ystäväpyyntöjä.
  2. Voit peruuttaa lähettämäsi ystäväpyynnön avaamalla pelaajan profiilin ja valitsemalla Lähetetty > Peruuta ystäväpyyntö.

Ystävälistan tarkasteleminen

Voit tarkastella ystävän profiilia valitsemalla pelaajan ystävälistasta. Ystävän profiilista voit ryhtyä läheiseksi ystäväksi, katsoa pelattuja pelejä ja ansaittuja trophyja sekä paljon muuta.
  1. Avaa ohjauskeskus painamalla PS-näppäintä.
  2. Valitse Game Base ja valitse sitten Ystävät-välilehti.
  1. Siirry pikavalikkoon painamalla PS-näppäintä.
  2. Valitse Ystävät.
    Voit myös valita toimintonäytöltä Ystävät

Voit tarkastella ystävälistaa valitsemalla näytön oikeasta yläkulmasta Ystävät

Ystävän poistaminen PSN:ssä

• PS5- ja PS4-konsolit: avaa pelaajan profiili ja valitse … (Lisää) > Poista ystävistä.
  • Avaa PlayStation App -sovelluksessa pelaajan profiili ja valitse Ystävät > Poista ystävä.