Updated 3. heinäkuuta 2017

Kaksivaiheinen varmistus PS3-, PS Vita-, PS TV-, PSP- ja Xperia-laitteilla

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten kaksivaiheinen varmistus toimii PS3-, PS Vita-, PS TV-, PSP- ja Xperia-laitteilla.

 
 

Mikä on kaksivaiheinen varmistus?

Kaksivaiheinen varmistus (2SV) lisää tiliisi ylimääräisen tietoturvaominaisuuden. Kun otat kaksivaiheisen varmistuksen käyttöön, voit joutua kirjautumaan ulos PlayStation Networkista kaikilla laitteillasi, joten varmista, että tiedät tilisi salasanan jasisäänkirjautumistunnuksen ennen varmistuksen käyttöönottoa.

Kun kaksivaiheinen varmistus on käytössä ja kirjaudut sisään PS3-, PS Vita-, PS TV-, PSP- tai Xperia-laitteella, sinua pyydetään antamaan seuraavat tiedot:

Vaiheessa 1: tilin sisäänkirjautumistunnus (sähköpostiosoite) ja
Vaiheessa 2: laiteasetusten salasana (normaalin tilin salasanan sijaan).

Saat laiteasetusten salasanan valtuuttamalla PS3-, PS Vita-, PS TV-, PSP- tai Xperia-laitteesi tililläsi.

Kaksivaiheisen varmistuksen käyttöönotto

Kaksivaiheista varmistusta ei voi ottaa käyttöön PS3-, PS Vita-, PS TV-, PSP- tai Xperia-laitteilla. Se on otettava käyttöön PS4-järjestelmälläsi tai verkkoselaimella Käyttäjätietojen hallinta -sivulla.

Laiteasetusten salasanalla kirjautuminen

Ennen kirjautumista jokainen PS3-, PS Vita-, PS TV-, PSP- ja Xperia-laite tulee valtuuttaa erikseen laiteasetusten salasanalla.

  1. Kirjaudu PlayStation Networkin turvallisuussivustolle täällä.
  2. Jos kaksivaiheinen varmistus on käytössä, näyttöön tulee vaihtoehto [Laiteasetusten salasana].
  3. Valitse [Laiteasetusten salasana] > [Luo uusi salasana].
  4. Laitteellasi anna sisäänkirjautumistunnuksesi (sähköpostiosoite) normaalisti mutta anna tilin salasanan sijasta salasana-kenttään juuri luomasi laiteasetusten salasana.
  5. Ota automaattinen kirjautuminen käyttöön valitsemalla valintaruutu. Jos et ottanut automaattista kirjautumista käyttöön, sinun tulee antaa tämä laiteasetusten salasana aina, kun kirjaudut sisään.
  6. Valitse [Valmis] ja toista sama kaikilla laitteillasi.

Jos valtuutat jonkin laitteen kahdesti, se liitetään kahteen salasanaan Laiteasetusten salasanat -listalla. Voit purkaa ja luoda uusia salasanoja milloin tahansa.

Sinun ei tarvitse kirjautua sisään laiteasetusten salasanalla seuraavissa tilanteissa:

  • Kaksivaiheinen varmistus on kytketty pois käytöstä.
  • Automaattinen kirjautuminen on käytössä, ja olet aikaisemmin kirjautunut sisään laiteasetusten salasanalla.
  • Olet kirjautuneena ja olet siirtymässä käyttäjätietojen hallintaan (tarvitset vain tilin salasanan).
  • Vaadi salasana ostosten maksun yhteydessä -asetus on käytössä, ja olet tekemässä ostosta PlayStation Storesta (tarvitset vain tilin salasanan).

Kaksivaiheinen varmistus ja automaattinen sisäänkirjautuminen

Jos laitteessasi on käytössä automaattinen sisäänkirjautuminen, muut laitteen käyttäjät saattavat päästä käsiksi tilitietoihisi ja sisältöihisi. Sinun kannattaa poistaa automaattinen sisäänkirjautuminen käytöstä seuraavissa tilanteissa:

  • Tililläsi on sisältöä, jota et halua taloutesi nuorimmaisten näkevän.
  • Annat laitteesi ulkopuolisen käyttöön.
  • Lähetät laitteesi SIEE:lle huoltoon.
  • Palautat laitteesi jälleenmyyjälle.

Jos haluat estää pääsyn tilillesi edellä mainituissa tilanteissa, kirjaudu ulos PlayStation Networkista ja pura laiteasetusten salasana.

Miten voin purkaa laitteeni laiteasetusten salasanan?

Voit purkaa laiteasetusten salasanan valtuutetulta laitteelta menemällä verkkoselaimella Käyttäjätietojen hallinta -sivulle.

  1. Valitse [Tili]-välilehti ja valitse sitten [Tietoturva] > [Laiteasetusten salasana].
  2. Kaikki valtuutetut laitteet on nimetty niiden laiteasetusten salasanalla tehdyn valtuutuksen päivämäärän ja ajan mukaan.
  3. Poista haluamasi laiteasetusten salasana valitsemalla laiteasetusten salasanan vierestä [Pura].
  4. Jos purat laiteasetusten salasanan mutta kaksivaiheinen varmistus on edelleen käytössä, sinun täytyy luoda uusi laiteasetusten salasana laitteelle kirjautumista varten

Laiteasetusten salasanojen listalla saattaa näkyä Käyttämätön salasana -teksti. Näin merkityt salasanat on luotu, mutta niitä ei ole syötetty minkään laitteen salasanakenttään. Voit poistaa ne listalta purkamalla, aiheuttamatta kirjautumisongelmia.