Updated 29. lokakuuta 2018

Tietoja online-tunnuksesta

Lisätietoja online-tunnuksen valitsemisesta PlayStation Networkissa.

 
 

Mikä on online-tunnus?

Online-tunnus on käyttäjänimesi, joka näkyy muille käyttäjille, kun pelaat pelejä verkossa tai käytät muita PSN:n verkko-ominaisuuksia. Online-tunnukset ovat yksilöllisiä, ja kukin niistä liittyy tiettyyn käyttäjätiliin. Kun tunnus on kerran luotu, sitä ei voi muuttaa myöhemmin.

Huomaathan seuraavat:

  • Online-tunnusta ei voi muuttaa sen luomisen jälkeen.*
  • Olemassa olevaa online-tunnusta ei voi yhdistää toiseen tiliin.
  • Tiliin voi yhdistää vain yhden online-tunnuksen.
*Tämä mahdollisuus on suunnitteilla vuoden 2019 alkupuoliskolle. Kerromme asiasta lisää lähiaikoina.

Miten online-tunnus valitaan?

Kun luot online-tunnusta itsellesi, huomioi seuraavat asiat:

  • Online-tunnusta ei voi toistaiseksi muuttaa sen luomisen jälkeen, mutta tämä mahdollisuus on suunnitteilla vuoden 2019 alkupuoliskolle.
  • Online-tunnuksen tulee olla 3–16 merkkiä pitkä, ja se voi sisältää kirjaimia, numeroita sekä yhdysmerkkejä (-) ja alaviivoja (_).
  • Ensisijainen valintasi online-tunnukseksi voi olla jo käytössä jollakin muulla käyttäjällä. Jos näin käy, kokeile muunnella online-tunnusta, kunnes löydät vapaana olevan tunnuksen.
  • Emme suosittele sellaisia online-tunnuksia, joista muut voivat tunnistaa sinut. Käyttäjätilisi käyttösopimuksen mukaisesti online-tunnuksessa ei saa käyttää mitään osaa oikeasta nimestäsi.
  • Loukkaavat tai potentiaalisesti haitalliset online-tunnukset rikkovat yhteisön käyttäytymissääntöjä. Mikäli online-tunnus todetaan loukkaavaksi, siihen liittyvä käyttäjätili suljetaan pysyvästi. Lisäksi voimme estää pysyvästi sen järjestelmän käytön, jolla tili on luotu.

Miten uusi online-tunnus luodaan?

Tällä hetkellä ainut tapa saada uusi online-tunnus on luoda uusi tili sitä varten. Olemme kehittämässä mahdollisuutta muuttaa online-tunnusta – ominaisuus tulee suunnitelmien mukaan käyttöön vuoden 2019 alkupuolella. Kerromme asiasta lisää lähiaikoina.

Ladattua sisältöä voi käyttää kahdella eri tilillä*, mikäli molempien tilien ensisijaiseksi järjestelmäksi on määritetty sama PS4-järjestelmä. Jos siis luot uuden online-tunnuksen ja käytät sitä samalla PS4-järjestelmällä, voit käyttää edellisellä tunnuksella ostamaasi sisältöä. Ystäväluetteloa, trophyja ja pelitallennuksia ei kuitenkaan voi siirtää tililtä toiselle.

* Toiminto ei ole käytettävissä PS Vitalla, PS TV:llä eikä PSP:llä, sillä nämä järjestelmät sallivat vain yhden paikallisen käyttäjätilin.