Updated 21. března 2017

Systém PS4: Sdílení funkcí služby PlayStation Plus s kamarádem

Výhody služby PlayStation Plus, které může využívat tvůj kamarád, když se přihlásíš na jeho systému PS4 nebo když se on přihlásí na tvém.

 
 

Dokud máš předplacenou službu PlayStation Plus, můžeš sdílet vybrané výhody se systémy PS4, které jsi aktivoval na tvém účtu PSN. To, co se bude sdílet, záleží na tom, zda svůj účet používáš na svém systému PS4, nebo na systému PS4 kamaráda.

Tvůj systém PS4

Funkce PlayStation Plus, které můžeš používat

Funkce PlayStation Plus, které může používat tvůj kamarád*

Funkce PlayStation Plus, které tvůj kamarád používat nemůže

  • Všechny funkce služby PlayStation Plus
  • Online multiplayer (podléhá nastavením rodičovské kontroly na systému)
  • Hraní stažených her zakoupených se slevou ze služby PlayStation Plus
  • Hraní staženích her měsíce služby PS Plus
  • Nákup produktů se slevou ze služby PlayStation Plus v obchodě PlayStation Store
  • Online úložiště uložených pozic
  • Stahování automatických záplat
  • Exkluzivní předběžný přístup ke zkušebním verzím her v rámci služby PlayStation Plus

* Aby jiní uživatelé mohli tyto funkce používat, nemusíš být přihlášen ke svému místnímu uživateli.

Systém PS4 tvého kamaráda – dočasně jsi ho aktivoval na svém účtu PSN

Funkce PlayStation Plus, které můžeš používat

Funkce PlayStation Plus, které může používat tvůj kamarád*

Funkce PlayStation Plus, které tvůj kamarád používat nemůže

  • Všechny funkce služby PlayStation Plus
  • Hraní stažených her zakoupených se slevou ze služby PlayStation Plus
  • Hraní staženích her měsíce služby PS Plus
  • Online multiplayer
  • Nákup produktů se slevou ze služby PlayStation Plus v obchodě PlayStation Store
  • Online úložiště uložených pozic
  • Stahování automatických záplat
  • Exkluzivní předběžný přístup ke zkušebním verzím her v rámci služby PlayStation Plus

* Aby mohl tvůj kamarád tyto funkce používat, musíš být na tomto systému přihlášen ke službě PSN.

Po ukončení hraní na systému PS4 kamaráda

  1. Ruční odeslání tvých uložených pozic

Vyber svého místního uživatele a přejdi do nabídky [Settings] (Nastavení) > [Application Saved Data Management] (Správa uložených dat aplikace) > [Saved Data in System Storage] (Data uložená v systémovém úložišti) > [Upload to Online Storage] (Odeslat do online úložiště).

Své uložené pozice musíš do online úložiště odeslat ručně, protože při hraní na systému PS4 kamaráda k tomu nedochází automaticky.

  1. Odstranění tvého místního uživatele

V nabídce [Settings] (Nastavení) > [Users] (Uživatelé) > [Delete User] (Odstranit uživatele) odstraníš místního uživatele, kterého jsi vytvořil na systému PS4 svého kamaráda.

Pokud ses přihlásil do jeho systému jako uživatel host, stačí se odhlásit ze služby PSN (neexistuje žádný místní uživatel, kterého je třeba odstranit). Přejdi do nabídky [Settings] (Nastavení) > [PlayStation Network/Account Management] (PlayStation Network / Správa účtu) > [Sign Out] (Odhlásit).

Tím se zajistí, že když s hraním skončíš, tvůj kamarád nebude mít přístup ke tvému účtu SEN.

  1. Odstranění obsahu staženého prostřednictvím tvého účtu PSN

Ve spouštění obsahu označ hry stažené na tvůj účet a stiskni tlačítko OPTIONS > [Delete] (Odstranit).

Jakmile se totiž odhlásíš, tvůj kamarád již nemůže hrát nic staženého prostřednictvím tvého účtu PSN a možná by rád tento obsah odstranil ze svého pevného disku (HDD) na systému PS4.