PlayStation.com

Juridisk information

 
Triangle Circle Shapes
Square Cross Shapes

Integritetspolicy

Den här webbplatsen drivs av eller på uppdrag av Sony Computer Entertainment Europe Limited, 10 Great Marlborough Street, London, W1F 7LP, Storbritannien ("SCEE"). Vi driver eller låter driva ett flertal webbplatser, och på några av dem har du möjlighet att registrera dig eller skicka in personlig information om dig själv. Registrering kan krävas om du vill få åtkomst till vissa funktioner eller kampanjer. I den här cookies- och sekretesspolicyn beskrivs hur den här informationen används och hur du kontaktar oss om du har några frågor eller funderingar.

1. Vilken typ av information samlar vi in?

Om du väljer att registrera dig på våra webbplatser ber vi be dig ange vissa uppgifter, t.ex. namn, e-postadress, postadress, ålder, kön, telefonnummer och produktinformation. På våra webbplatser kan det finnas valfria enkäter där vi ber om dina synpunkter på olika produkter och tjänster. Om du hämtar material från våra webbplatser kontrollerar vi dina maskinvaruuppgifter automatiskt. När du använder gemenskapsverktyg kan vi lagra innehållet och kommunikationerna du skickar och tar emot och vi förbehåller oss rätten att övervaka dina kommunikationer. Vi kan också lagra uppgifter om aktiviteter och personliga inställningar när du besöker våra webbplatser (se avsnittet "Cookies" nedan).

Du måste alltid ha fått medgivande innan du ger oss någon annans personuppgifter (t.ex. för skicka-till-en-vän-kampanjer). Se alltid till att alla personuppgifter du ger oss är korrekta och aktuella, och meddela oss om eventuella ändringar.

2. Vad gör vi med den information vi samlar in?

Vi använder den insamlade informationen för lite olika saker, bl.a. till att:

  • hantera våra webbplatser och ge dig information och tjänster du efterfrågar, bland annat hämtningar, chattrum, anslagstavlor, kampanjer och tävlingar
  • hantera dina kundtjänstförfrågningar
  • göra interna analyser och undersökningar för att förbättra våra webbplatser och andra produkter och tjänster
  • skicka nyhetsbrev och marknadsföringsinformation om PlayStation-produkter och -tjänster samt om erbjudanden, produkter och tjänster från utvalda tredjepartsföretag, men endast i den utsträckning lagen tillåter eller du efterfrågar (se "Så här avbryter du prenumerationen"), vilket kan innefatta att använda dina personuppgifter för att identifiera produkter, tjänster och erbjudanden som vi tror är av särskilt intresse för dig
  • för att marknadsföra nya produkter och tjänster för dig via våra webbplatser och tjänster samt tredjepartsannonsörer, vilket kan innefatta att använda dina personuppgifter för att identifiera produkter, tjänster och erbjudanden som vi tror är av särskilt intresse för dig
  • skicka administrativ e-post (om du t.ex. glömmer ditt lösenord)
  • förhindra och upptäcka bedrägerier och felaktig användning av våra webbplatser eller tjänster.

Vi kan komma att länka samman eller kombinera information vi inhämtar om dig från olika källor. Informationen kan sammanlänkas via en unik identifierare, eller så fattar vi beslut om att kombinera två eller fler databaser till en enhetlig databas över kunduppgifter. Detta kan vi göra i ditt och/eller vårt intresse (till exempel genom att tillhandahålla en smidigare kundsupport när du kontaktar oss eller genom att förse dig med ett bättre, individanpassat utbud av tjänster, material, rekommendationer, marknadsföring och annonser.)

3. Individanpassat utbud av material, rekommendationer och annonser

Vi kan använda informationen vi inhämtar om dig för att individanpassa vårt onlineutbud av butiker, tjänster, material, rekommendationer, marknadsföring och annonser. Du kan komma att märka denna individanpassning när du använder våra produkter och tjänster, när vi kommunicerar med dig i marknadsföringssyfte, eller när du besöker vår eller någon tredje parts webbplats som visar material, rekommendationer eller annonser från oss. (Du kan exempelvis se en annons för en produkt som du nyligen har sett på någon av våra webbplatser eller via någon annan av våra tjänster.)


Delar av den individanpassning som du ser på våra webbplatser, tjänster och onlineannonser använder cookies som skapas av oss eller av tredjepartsannonsörer. Se avsnitt 5 nedan för mer information. Några av våra webbplatser och tjänster kan ha specifika inställningar som styr det individanpassade innehållet. Mer information hittar du i tillämpliga handböcker och riktlinjer.

4. Vilka andra har tillgång till dina uppgifter?

Våra samarbetsföretag, lokala distributörer och andra organisationer som arbetar åt oss kan få tillgång till din information för att hantera den åt oss och för att ge dig sådan information och sådana tjänster du efterfrågar. Det kan hända att en del av de här företagen bearbetar uppgifterna i länder utanför EES (Europeiska Ekonomiska Samarbetsområdet), t.ex. i USA och Japan. Det kan hända att dataskyddslagarna i de länderna inte erbjuder samma skyddsnivå som inom EES. Om du inte vill att vi överför dina uppgifter på det här sättet ska du inte använda våra webbplatser.

Om lagen så kräver eller för att skydda eller försvara oss själva eller andra mot olagliga eller skadliga aktiviteter kan vi under speciella omständigheter använda eller vidarebefordra din personliga information. Om vår verksamhet säljs eller omstruktureras kan dina uppgifter överföras som en del av affären.

5.Cookies

Cookies är små textfiler som skickas från en webbplats till din dator och som registrerar din onlineaktivitet. Cookies används till att hjälpa användare att navigera på webbplatser och utföra diverse funktioner. Cookies förbättrar webbplatsens funktioner och processer, så om du avaktiverar dem kommer webbplatsen eventuellt inte att fungera som den ska, och du får eventuellt inte tillgång till vissa funktioner.

Vilka cookies använder vi?

"Sessions-ID"-cookies


I dessa cookies lagras ett slumpmässigt ID. Det används till att koppla samman dina aktiviteter så att webbplatsen visas på rätt sätt och vi kan leverera tjänster du begärt. Dessa cookies är bara aktiva när du besöker webbplatsen och sparas inte på din enhet när du har stängt webbläsarsessionen.

Cookies för "webbupplevelse"

I dessa cookies lagras icke-identifierande användarinställningar, exempelvis språk, land och ålder, som används till att förbättra webbupplevelsen och visa lämpligt innehåll. En del av dessa cookies finns kvar så länge sessionen varar, medan andra (exempelvis språkinställningar) lagras på din enhet så att samma inställningar används nästa gång du besöker våra webbplatser.

"Webbanalys"-cookies

I dessa cookies lagras anonyma data om hur du och andra använder våra webbplatser och annonser. Vi använder dessa data för att mäta hur väl våra webbplatser och annonser fungerar, och för att få reda på hur de kan förbättras. Den här typen av cookies kan användas när du besöker den här webbplatsen och andra webbplatser som visar våra annonser. Dessa cookies kan kontrolleras av tredje part som tillhandahåller oss dessa "webbanalys"-tjänster och finns kvar på din enhet även när sessionen har avslutats.

"En inloggning"-cookies

Om du loggar in på ditt Sony Entertainment Network-konto via vår webbplats använder vi en cookie som gör att du kan besöka andra webbplatser som drivs av eller för SCEE. Dessa cookies är bara aktiva när du besöker webbplatsen och sparas inte på din enhet när du har stängt webbläsarsessionen.

Cookie-insticksfiler för sociala nätverk

Om du har loggat in på ett socialt nätverk, till exempel Facebook, kan de ha lagrat en cookie-fil på din enhet som identifierar dig när du tittar på innehåll på våra webbplatser. Med sådana cookies kan du dela ut material via sociala medier via delningsinställningarna.

Annonscookies

Dessa används för att visa internetbaserad reklam med hjälp av information från cookies. Det kallas "ad retargeting".
Syftet är att marknadsföra för dig relevanta produkter baserat på vad du tidigare har tittat på, sökt efter eller klickat på när du har interagerat med våra webbplatser, tjänster eller annonser.
Dessa cookies gör att våra reklampartner kan bestämma vilka annonser som ska visas för dig när du besöker andra utvalda webbplatser. Det går även att begränsa antalet gånger som en annons kan visas i samma webbläsare.
Du kan välja att permanent avstå från den här typen av reklam genom att besöka www.youronlinechoices.eu.

6. Säkerhet

Vi vidtar affärsmässigt skäliga åtgärder för att skydda din personliga information. Bland annat skapar vi processer och procedurer som minimerar icke behörig åtkomst och spridande av dina uppgifter. Vi kan däremot inte garantera att vi kan eliminera all risk för att inkräktare använder dina personliga uppgifter på ett felaktigt sätt. Förvara lösenorden till dina konton på ett säkert sätt och avslöja dem inte för någon. Du måste kontakta oss omedelbart om du märker av obehörig användning av ditt lösenord eller andra brott mot säkerheten.

Alla anslagstavlor, chattrum och andra gemenskapsområden på våra webbplatser är offentliga. Du bör undvika att ge ut någon information som kan identifiera dig eller någon annan när du använder de här funktionerna. Vi ansvarar inte för att de uppgifter du lämnar på de här platserna är skyddade eller säkra.

7. Övervakning och loggning

Vi kan inte övervaka allt på våra webbplatser och online-tjänster och har heller inte något åtagande att göra det. Vi förbehåller oss dock rätten att övervaka och registrera din aktivitet och kommunikation online på samtliga av våra webbplatser och online-tjänster, och att ta bort och/eller radera innehåll från våra webbplatser och online-tjänster utan att i förväg meddela detta, och du godkänner uttryckligen att vi kan göra det. Information som samlas in på detta sätt kan vara:

  • innehållet i dina forumposter och annan kommunikation samt ditt online-ID och information om ditt registrerade konto;
  • serverlogginformation, som IP-adress, webbläsarinformation (inklusive användaragentsträngar för HTTP), information om HTTP-klientbegäran, och tid och plats för dina aktiviteter.

Den här informationen kan slås samman med liknande information från andra företag inom Sony-gruppen och av tredje part, och kan användas av oss och andra företag inom Sony-gruppen för att upprätthålla våra tjänstevillkor, för att följa lagen, och för att skydda våra och våra licensinnehavares, användares och andras rättigheter, samt för att skydda den personliga säkerheten hos våra anställda, användare och andra. Denna information kan föras vidare till polis eller andra relevanta myndigheter. När du använder våra webbplatser och online-tjänster ger du ditt uttryckliga medgivande till detta.

8. Barn


Vi försöker aktivt bemöta föräldrars oro när det gäller användning av deras barns personuppgifter. Vi ber alla besökare som är under 13 år (och i vissa fall även äldre) att skaffa sig tillstånd från en målsman innan de lämnar sina personuppgifter till oss.

9. Så här avbryter du prenumerationen

Om du inte vill få mer marknadsföringsinformation från oss klickar du på länken i något av våra e-postmeddelanden eller går till registreringsområdet på den webbplats där du registrerade dig. Där kan du ändra dina kommunikationsinställningar. Om du inte har registrerat dig på någon webbplats kan du även skicka ett e-postmeddelande till unsubscribe@eu.playstation.com med rubriken "Unsubscribe" (avbryt prenumeration).

10. Kontakta oss

Du har laglig rätt att veta vilken personlig information som finns lagrad om dig hos ett företag, och hur den informationen behandlas. Om du vill veta vilka uppgifter vi har om dig just nu kontaktar du oss på dpo@scee.net till Data Protection Officer, Sony Computer Entertainment Europe Limited, 10 Great Marlborough Street, London W1F 7LP, Storbritannien, och anger adressen till den webbplats där du registrerade dig. Obs! det kan hända att vi begär bevis på din identitet och att vi tar ut en mindre administrationsavgift.
Kontakta oss för mer information: 08 587 822 25

Senast uppdaterad i augusti 2013 (2:a uppdateringen)