Systeemsoftware-updates voor PS5-systemen

Vind de nieuwste updates voor de systeemsoftware van je PlayStation®5-systeem.

Versie: 24.03-09.20.00

• Gamehulp is uitgebreid met functies voor de Gamehulp van community
    • In Gamehulp zie je hints met het label Gamehulp van community bij ondersteunde games. Dit geeft aan dat de hint is gegenereerd uit gameplayvideo's van andere spelers.
    • Je kunt deelnemen aan de Gamehulp van community door toe te staan dat je gameplayvideo's automatisch worden vastgelegd en na beoordeling aan de functie wordt toegevoegd.
      Om je aan te melden ga je naar Instellingen > Captures en uitzendingen > Captures > Automatische captures > Gamehulp van community en selecteer je Meedoen. Je kunt je op elk moment weer afmelden.
  • Als tijdens Remote Play voortdurend het bericht 'Remote Play-verbinding tot stand gebracht' wordt weergegeven, kun je dit nu verbergen op je gamescherm. Ga naar Instellingen > Systeem > Remote Play en schakel Status van Remote Play-verbinding verbergen in.
  • We hebben de prestaties en stabiliteit van de systeemsoftware verbeterd.
  • We hebben de berichten en het gebruiksgemak op bepaalde schermen verbeterd.

Versie: 24.02-09.00.00

• We hebben de apparaatsoftware van de DualSense en DualSense Edge draadloze controllers bijgewerkt om hun geluidsfuncties te verbeteren.
    • De luidsprekers van de controller kunnen nu een hoger volume produceren, zodat je geluiden en spraakchats in de game beter kunt horen.
    • De kwaliteit van de microfooninvoer op deze controllers is verbeterd met een nieuw AI-model voor machine learning. Achtergrondgeluid van het indrukken van toetsen en gamingaudio wordt onderdrukt, wat resulteert in een betere spraakchat-ervaring.
  • Je kunt nu de helderheid van de activeringsindicator van je PS5 aanpassen.
    • Ga naar Instellingen > Systeem > Pieptoon en lampje en selecteer daarna Helderheid
  • We hebben nieuwe functies toegevoegd in Party's en Gedeeld scherm.
    • Spelers die naar Gedeeld scherm kijken kunnen aanwijzers en emoji-reacties gebruiken om interactie met de gameplay van de host aan te gaan.
      • Kijkers kunnen een aanwijzer gebruiken of met ping een specifieke locatie op het gameplayscherm aangeven.
      • Kijkers kunnen ook emoji-reacties sturen.
      • Deze functie is beschikbaar wanneer de host .Kijkersinteracties  inschakelt in de instellingen van het Gedeeld scherm.
  • Unicode 15.1 emoji's worden ondersteund. Je kunt ze nu in berichten gebruiken.
  • We hebben de apparaatsoftware voor de DualSense en DualSense Edge draadloze controllers, PlayStation VR2-headset, PlayStation VR2 Sense-controllers en Access-controller geüpdatet om de stabiliteit te verbeteren.
  • We hebben de prestaties en stabiliteit van de systeemsoftware verbeterd.
  • We hebben de berichten en het gebruiksgemak op bepaalde schermen verbeterd.

Versie:  24.01-08.60.00

• We hebben nieuwe functies toegevoegd in Party's
    • Op het tabblad  Party's kun je nu de lijst met party's zien waaraan je in het verleden hebt deelgenomen. Je kunt een party eenvoudig opnieuw starten door deze te selecteren in de lijst Recent.
  • We hebben de software van PULSE Elite draadloze headset en PULSE Explore draadloze oordopjes bijgewerkt.
    • Je kunt nu de equalizerfunctie voor geluid gebruiken.
    • Je kunt nu de zijtoonfunctie gebruiken, waarmee je je eigen stem gemakkelijker kunt horen in spraakchats.
  • Als je een PULSE Elite draadloze headset of PULSE Explore draadloze oordopjes in de buurt hebt, verschijnt er nu een melding waarmee je snel verbinding kunt maken. Je kunt nu eenvoudig de verbinding van je pc naar je PS5 overschakelen via deze melding.
  • We hebben de prestaties en stabiliteit van de systeemsoftware verbeterd.
  • We hebben de berichten en het gebruiksgemak op bepaalde schermen verbeterd.

Versie: 23.02-08.40.00

• We hebben een aantal beveiligingsverbeteringen aangebracht in de systeemsoftware.
  • We hebben de prestaties en stabiliteit van de systeemsoftware verbeterd.
  • We hebben de berichten en het gebruiksgemak op bepaalde schermen verbeterd.

Versie: 23.02-08.20.02

• Deze systeemsoftware-update verbetert de prestaties van het systeem.

Versie: 23.02-08.20.00

• Muziek in het controlecentrum is nu veel makkelijker te gebruiken. Dankzij de indeling met twee kolommen blader je eenvoudig door verschillende categorieën, afspeellijsten en nummers.
  • Je kunt voorkomen dat je per ongeluk je omgeving uitzendt tijdens het uitzenden van games op je PlayStation VR2.
    • Ga naar Instellingen > Accessoires > PlayStation VR2, and turn on Doorkijkweergave op de tv blokkeren om te voorkomen dat de doorkijkweergave van de camera op je tv wordt weergegeven wanneer je de PS VR2 gebruikt.
  • Als je 'Wat is er nieuw?' zegt via spraakbediening in een willekeurig scherm, kun je nu controleren of er nieuwe PS5-functies zijn.
    • Momenteel is spraakbediening (bèta) alleen beschikbaar in het Engels voor spelers met een account voor PlayStation Network in de VS en het VK.
  • We hebben de berichten en het gebruiksgemak op bepaalde schermen verbeterd.

Versie: 23.02-08.00.00

• Dolby Atmos® wordt nu ondersteund waardoor je vanaf nu kunt genieten van 3D-audio op HDMI-apparaten die Dolby Atmos ondersteunen.
    • Geniet van een meeslepende audio-ervaring met je ondersteunde HDMI-apparaat wanneer je PS5-games speelt die Tempest 3D-audiotechnologie ondersteunen.
    • Media-apps die Dolby Atmos ondersteunen, bieden nu een ruimtelijke geluidservaring met ondersteunde HDMI-apparaten.
    • Als je Dolby Atmos wilt inschakelen, ga je naar Instellingen > Geluid > Audio-uitvoer > Audio-indeling (prioriteit) en selecteer je Dolby Atmos.
  • Je kunt nu een M.2 SSD gebruiken met een maximale capaciteit van 8 TB om de opslagruimte van je PS5 uit te breiden.
  • De schermlezer ondersteunt nu Turks, Zweeds en Portugees (Portugal).
  • De Access-controller wordt nu ondersteund.
  • Je kunt nu een Assist-controller gebruiken.
  • Je kunt nu een tweede controller toewijzen aan een gebruiker die is aangemeld bij je PS5 als Assist-controller. Hierdoor kun je de hoofdcontroller en de Assist-controller gebruiken om je PS5 te bedienen alsof je één controller gebruikt.
  • Als je een Assist-controller wilt gebruiken, ga je naar Instellingen > Toegankelijkheid > Controllers > Tweede controller gebruiken voor ondersteuning en schakel je Assist-controller gebruiken in.
  • Je kunt een Assist-controller gebruiken als je een DualSense of DualSense Edge draadloze controller gebruikt, of een door PS5 ondersteunde controller van derden als hoofdcontroller.

Andere bijgewerkte functies

Game Base

• Je kunt onder het tabblad Vrienden nu eenvoudig zien wie van je vrienden deelnemen aan een activiteit waaraan jij ook kunt meedoen.
  • Het pictogram om mee te spelen wordt weergegeven naast vrienden die een game spelen waaraan je kunt meedoen.
  • Je kunt rechtstreeks deelnemen aan de game van een vriend door op de toets Opties te drukken en Meedoen aan game te selecteren, of door Meedoen te selecteren op hun profielkaart.

Party's

• Als iemand zijn scherm deelt in een party, zie je nu een voorbeeld van zijn of haar Gedeelde scherm. Je kunt dit vinden op het tabblad Party's.
  • Je kunt nu een privéparty starten zonder een groep te maken.
  • Je kunt nu spelers die geen lid zijn van de groep uitnodigen voor een privéparty.
  • Behalve naar individuele spelers kun je uitnodigingen voor party's nu ook naar groepen sturen.
  • Je kunt nu op berichten reageren met emoji's.
  • Het is nu eenvoudiger om toegang te krijgen tot media die in je groepen wordt gedeeld. Selecteer Gedeelde media in het menu Opties op de berichtenkaart.
  • De bruikbaarheid van de kaarten in het controlecentrum is verbeterd.
  • Activiteitenkaarten zijn verbeterd. Als er meerdere activiteiten worden uitgevoerd, verschijnt de nieuwste als een aparte kaart in het controlecentrum. De kaart met samengevoegde activiteiten wordt ook nog steeds weergegeven.
  • De Gamehulp-kaarten zijn verbeterd.
  • Naast lopende activiteiten kun je nu ook beschikbare, eerder beschikbare, aankomende en voltooide activiteiten bekijken.
  • Wanneer je een kaart selecteert, worden de gegevens nu weergegeven aan de rechterkant van de kaart, zodat je eenvoudiger doelen en bijbehorende hints kunt vinden.
  • De navigatie-ervaring op het systeem is verbeterd.
  • Het geluidseffect dat je hoort wanneer je het punt bereikt waarop je niet verder kunt komen, is duidelijker en hoorbaarder als je de cursor verplaatst terwijl je op het systeem navigeert.
  • Je kunt nu haptische feedback krijgen via vibraties op je controller terwijl je op je PS5 navigeert. Ga naar Instellingen > Toegankelijkheid > Controllers en schakel vervolgens Haptische feedback tijdens systeemnavigatie in.
  • In de gamehub kun je nu zien aan hoeveel toernooien je hebt deelgenomen en welke hoogste plaats je hebt bereikt.
  • Op het spelerprofielscherm zie je nu Meest gespeelde games.
  • In de gamebibliotheek kun je nu alleen binnen je gamebibliotheek naar games zoeken.
  • Blader door de nuttige tips om het meeste uit je PS5 te halen en kom alles te weten over de nieuwe functies in het gedeelte Tips ontdekken.
  • Ga naar Instellingen > Gebruikershandleiding, gezondheid en veiligheid en andere informatie > Gids en tips en selecteer Tips ontdekken om alle tips weer te geven.
  • Vereenvoudigd Cangjie is toegevoegd aan de tekstinvoermethoden voor Chinees (traditioneel).
  • Als je de invoermethode Vereenvoudigd Cangjie op het toetsenbord op het scherm wilt gebruiken, ga je naar Instellingen > Systeem > Taal > Invoertaal > Chinees (traditioneel) en schakel je 速成 in.
  • Als je de functie op een extern toetsenbord wilt gebruiken, ga je naar Instellingen > Accessoires > Overige accessoires en selecteer je Chinees (traditioneel) bij Type en selecteer je 速成 voor 輸入法.
  • Je kunt de pieptoon van de PS5 nu dempen of aanpassen als je de PS5 in- of uitschakelt of in de rustmodus zet. Ga naar Instellingen > Systeem > Pieptoon.
  • Als je het volume van de pieptoon wilt aanpassen, selecteer je Volume.
  • Schakel Pieptoon dempen in om de pieptoon te dempen.
  • Het scherm met informatie over de video-uitvoer dat wordt weergegeven in Instellingen > Scherm en video > Video-uitvoer is opnieuw vormgegeven zodat je alles makkelijker kunt weergeven.
  • Als je je huidige resolutie, kleurindeling en HDCP-versie wilt bekijken, selecteer dan Huidig video-uitvoersignaal.
  • Als je de ondersteuningsstatus van HDR (hoog dynamisch bereik) en VRR (variabele vernieuwingsfrequentie) voor elk van de beschikbare frequenties voor je HDMI-apparaat wilt bekijken, selecteer je Informatie voor het verbonden HDMI-apparaat.
  • Spraakbediening is verbeterd.
  • De Help-content van Spraakbediening is verbeterd.
  • Je kunt nu tussen de Help-contentpagina's navigeren met behulp van spraakbediening.
  • Help-content wordt na verloop van tijd verborgen.
  • Als je 'Wat is er nieuw?' zegt via spraakbediening in een willekeurig scherm, kun je nu controleren of er nieuwe PS5-spraakopdrachten zijn en de meest recente info over PS Plus bekijken.
  • Momenteel is spraakbediening (bèta) alleen beschikbaar in het Engels voor spelers met een account voor PlayStation Network in de VS en het VK.
  • Het inlogscherm met QR-code van de PS5 heeft een nieuw ontwerp. De QR-codes zijn nu veel groter.
  • We hebben de apparaatsoftware voor de DualSense draadloze controller, de DualSense Edge draadloze controller, PlayStation VR2 en PlayStation VR2 Sense-controllers geüpdatet om stabiliteit te verbeteren.
  • We hebben de berichten en het gebruiksgemak op bepaalde schermen verbeterd.

Versie: 23.01-07.61.00
Deze systeemsoftware-update verbetert de prestaties van het systeem.

Versie: 23.01-07.60.00
Deze systeemsoftware-update verbetert de prestaties van het systeem.

Versie: 23.01-07.40.00
We hebben de prestaties en stabiliteit van de systeemsoftware verbeterd.
We hebben de berichten en het gebruiksgemak op bepaalde schermen verbeterd.

Versie: 23.01-07.20.00
We hebben de prestaties en stabiliteit van de systeemsoftware verbeterd.
We hebben de berichten en het gebruiksgemak op bepaalde schermen verbeterd.
We hebben de apparaatsoftware voor de DualSense Edge draadloze controller bijgewerkt om de stabiliteit te verbeteren.

Versie: 23.01-07.01.01
Een probleem in de gamebibliotheek waarbij de inhoud onder bepaalde omstandigheden onjuist werd weergegeven, is opgelost.

Versie: 23.01-07.01.00
We hebben een probleem opgelost dat ervoor zorgde dat de Discord-spraakchat de verbinding verbrak.