Perhetilien määrittäminen PSN-verkossa

Lue, miten voit luoda lapsen tilin ja lisätä hänet perheenjäseneksi, miten voit lisätä aikuisen tilin ja mitä perheen hallinnoija voi tehdä.

Jotta perheen voi määrittää PlayStation™Network (PSN) -verkossa, ensin on luotava aikuisen tili, minkä jälkeen perheeseen voi lisätä lapsijäseniä tai aikuisjäseniä.

Kun aikuisen tili on luotu, voit määrittää itsesi perheen hallinnoijaksi lisäämällä perheenjäseniä.

Lapsijäsenten lisääminen verkossa

Huomaa, että lasten tilejä (jäseniä) ei voi poistaa perheestä.

1. Kirjaudu tililläsi sisään Käyttäjätietojen hallintaan ja valitse Perheen hallinta.
  2. Jos lisäät jäsenen ensimmäistä kertaa, valitse Määritä nyt > Lisää lapsi.
    Voit lisätä toisen lapsen valitsemalla Lisää perheenjäsen > Lisää lapsi.
  3. Kirjoita lapsen syntymäaika ja valitse sitten Seuraava.
    Sovellettavat lakitiedot saattavat tulla näkyviin. Kun olet käynyt tiedot läpi, voit hyväksyä ne ja määrittää lapsilukkoasetukset näytön ohjeiden mukaisesti.
  1. Kirjaudu sisään tilillesi ja valitse aloitusnäytön oikeassa yläkulmassa oleva profiilikuvake.
  2. Valitse Vaihda käyttäjää > Lisää käyttäjä > Aloita nyt.
    Sovellettavat lakitiedot saattavat tulla näkyviin. Kun olet käynyt tiedot läpi, voit valita Hyväksyn ja sitten Vahvista.

3. Valitse Luo tili. Kirjoita lapsen syntymäaika ja valitse sitten Seuraava.
    Ota lapsilukko käyttöön näytön ohjeiden mukaisesti.
  1. Kirjaudu sisään tililläsi ja valitse sitten Asetukset > Lapsilukko / Perheen hallinta > Perheen hallinta.
  2. Jos lisäät jäsenen ensimmäistä kertaa, valitse Määritä nyt > Luo käyttäjä.
    Voit lisätä toisen lapsen valitsemalla Lisää perheenjäsen > Luo käyttäjä.

3. Kirjoita lapsen nimi ja syntymäaika ja valitse sitten Seuraava.
    Sovellettavat lakitiedot saattavat tulla näkyviin. Kun olet käynyt tiedot läpi, voit hyväksyä ne ja määrittää lapsilukkoasetukset näytön ohjeiden mukaisesti.

Perheet lyhyesti

Perhe koostuu seuraavista jäsenistä:

• Perheen hallinnoija
  • Lapsijäsenet
  • Vanhempi tai huoltaja
  • Aikuisjäsenet

Voi

Ei voi

• lisätä perheenjäseniä
  • määrittää lapsilukkoasetuksia perheen lapsijäsenille
  • määrittää konsolin rajoituksia
  • ottaa yhteyttä muihin pelaajiin PSN:n kautta
  • lisätä maksutapoja tai varoja lompakkoon
  • ostaa sisältöä PlayStation™Storesta
  • hyväksyä PSN-palveluehdot lapsijäsenten puolesta
  • määrittää muita aikuisjäseniä vanhemmiksi tai huoltajiksi
  • määrittää pelikohtaisen poikkeuksen (vain PS5-konsolit)
  • määrittää pelikohtaisen viestintäpoikkeuksen
  • nollata lapsen tilin salasanan
  • poistaa lapsijäseniä
  • määrittää tilirajoituksia perheen muiden aikuisten tileille
  • poistua perheestä
  • Riittävän vanhat lapsijäsenet voivat päivittää aikuisen tiliin ja poistua perheestä.
  • Perheessä voi olla vain yksi perheen hallinnoija.

Voi

Ei voi

• päivittää aikuisen tiliin riittävän vanhana
  • pelata pelejä ja käyttää sisältöä offline-tilassa ikärajojen ja lapsilukkojen sallimissa puitteissa
  • lisätä/poistaa perheenjäseniä
  • lisätä maksutapoja tai varoja lompakkoon
  • poistua perheestä
  • vaihtaa online-tunnuksensa
Nämä ominaisuudet riippuvat lapsilukoista
  • pelata pelejä ja käyttää sisältöä verkossa ikärajojen ja lapsilukkojen sallimissa puitteissa
  • ostaa sisältöä PlayStation Storesta ostosrajoitusten mukaan
  • ottaa yhteyttä muihin pelaajiin PSN:n kautta

Voi

Ei voi

• määrittää konsolin rajoituksia
  • ottaa yhteyttä muihin pelaajiin PSN:n kautta
  • lisätä maksutapoja tai varoja lompakkoon
  • ostaa sisältöä PlayStation Storesta
  • poistua perheestä
  • lisätä/poistaa perheenjäseniä
  • määrittää lapsilukkoasetuksia perheen lapsijäsenille
  • käyttää rahaa perheen hallinnoijan lompakosta

Voi

Ei voi

• määrittää konsolin rajoituksia
  • määrittää lapsilukkoasetuksia perheen lapsijäsenille
  • ottaa yhteyttä muihin pelaajiin PSN:n kautta
  • lisätä maksutapoja tai varoja lompakkoon
  • ostaa sisältöä PlayStation Storesta
  • poistua perheestä
  • määrittää pelikohtaisen poikkeuksen (vain PS5-konsoli)
  • määrittää pelikohtaisen viestintäpoikkeuksen
  • lisätä/poistaa perheenjäseniä
  • käyttää rahaa perheen hallinnoijan lompakosta
  • nollata lapsen tilin salasanan

Aikuisjäsenten lisääminen verkossa

Huomaa, että lapsilukkoasetuksia, kuten peliajan rajoitusta, ei voi ottaa käyttöön aikuisjäsenten kohdalla.

1. Kirjaudu perheen hallinnoijan tilillä sisään Käyttäjätietojen hallintaan ja valitse Perheen hallinta > Lisää perheenjäsen.
  2. Jos lisäät jäsenen ensimmäistä kertaa, valitse Määritä nyt > Lisää aikuinen.
    Voit lisätä toisen aikuisen valitsemalla Lisää perheenjäsen > Lisää aikuinen.

3. Anna aikuisen tilin  sisäänkirjautumistunnus (sähköpostiosoite) ja valitse Seuraava > Kyllä.

4. Annettuun sähköpostiosoitteeseen lähetetään pyyntö liittyä perheenjäseneksi.
    Lue huomautukset ja valitse OK.

5. Sähköpostipyynnön saaneen käyttäjän tulisi kirjautua sisään valitsemalla sähköpostiviestissä Näytä perhepyyntö nyt, ja valita sitten Liity perheeseen.
  1. Kirjaudu sisään perheen hallinnoijana ja valitse Asetukset > Perhe ja lapsilukot > Perheen hallinta > Lisää perheenjäsen.
  2. Skannaa QR-koodi mobiililaitteellasi.
  3. Voit lisätä aikuisjäseniä noudattamalla osion Aikuisjäsenten lisääminen verkossa ohjeita vaiheesta 02 alkaen.
  1. Kirjaudu sisään perheen hallinnoijana ja valitse Asetukset > Lapsilukko / Perheen hallinta > Perheen hallinta.
  2. Jos lisäät jäsenen ensimmäistä kertaa, valitse Määritä nyt > Anna sisäänkirjautumistunnus.
    Voit lisätä toisen aikuisen valitsemalla Lisää perheenjäsen > Anna sisäänkirjautumistunnus.
  3. Anna aikuisen tilin  sisäänkirjautumistunnus (sähköpostiosoite) ja valitse Seuraava > Lähetä.

4. Annettuun sähköpostiosoitteeseen lähetetään pyyntö liittyä perheenjäseneksi.
    Lue huomautukset ja valitse OK.

5. Sähköpostipyynnön saaneen käyttäjän tulisi kirjautua sisään valitsemalla sähköpostiviestissä Näytä perhepyyntö nyt, ja valita sitten Liity perheeseen.

Aikuisjäsenten poistaminen verkossa

1. Kirjaudu perheen hallinnoijan tilillä sisään Käyttäjätietojen hallintaan ja valitse Perheen hallinta.
  2. Valitse aikuisjäsen.
  3. Valitse Poista perheestäsi.
    Jos poistettava jäsen on vanhempi tai huoltaja, myös hänen lapsilukkoasetusten määritysoikeutensa poistetaan.
  1. Kirjaudu sisään perheen hallinnoijana ja valitse Asetukset > Perhe ja lapsilukot > Perheen hallinta.
  2. Valitse aikuisjäsen.
  3. Valitse Poista perheestäsi.
    Jos poistettava jäsen on vanhempi tai huoltaja, myös hänen lapsilukkoasetusten määritysoikeutensa poistetaan.
  1. Kirjaudu sisään perheen hallinnoijana ja valitse Asetukset > Lapsilukko / Perheen hallinta > Perheen hallinta.
  2. Valitse aikuisjäsen.
  3. Valitse Poista perheestäsi.
    Jos poistettava jäsen on vanhempi tai huoltaja, myös hänen lapsilukkoasetusten määritysoikeutensa poistetaan.

Perheenjäsenen määrittäminen vanhemmaksi tai huoltajaksi verkossa

1. Kirjaudu perheen hallinnoijan tilillä sisään Käyttäjätietojen hallintaan ja valitse Perheen hallinta.
  2. Valitse aikuisjäsen ja ota käyttöön asetus Vanhempi tai huoltaja.
  1. Kirjaudu sisään perheen hallinnoijana ja valitse Asetukset > Perhe ja lapsilukot > Perheen hallinta.

2. Valitse aikuisjäsen ja ota käyttöön asetus Vanhempi tai huoltaja.
  1. Kirjaudu sisään perheen hallinnoijana ja valitse Asetukset > Lapsilukko / Perheen hallinta > Perheen hallinta.
  2. Valitse aikuisjäsen ja ota käyttöön asetus Vanhempi tai huoltaja.

Lapsen tilin päivittäminen aikuisen tiliksi

Kun lapsi saa oikeuden päivittää aikuisen tiliin, hän näkee ilmoituksen kirjautuessaan sisään PSN-verkkoon. Sen jälkeen hän voi päivittää aikuisjäseneksi näytön ohjeiden mukaisesti tai valita Tee tämä myöhemmin.

• Tilin päivittäminen ei ole pakollista.
  • Päivityksen jälkeen tiliä ei voi palauttaa lapsen tiliksi.

Voit päivittää seuraavasti valittuasi Tee tämä myöhemmin:

1. Kirjaudu sisään Käyttäjätietojen hallinta -sivulla ja valitse Päivitä tilisi.
  2. Viimeistele päivitys seuraamalla näytössä näkyviä ohjeita.
  3. Kirjaudu ulos ja kirjaudu uudelleen sisään.
  1. Valitse Asetukset > Käyttäjät ja tilit.
  2. Valitse Tili > Päivitä tilisi.
    Jos olet kirjautuneena tilille, jota ei voi vielä päivittää, Päivitä tilisi ei näy.
  3. Valitse Seuraava.
  4. Lue käyttösopimus ja tietosuojakäytäntö ja valitse Hyväksyn.
  5. Valitse Kirjaudu ulos PlayStation Network -verkosta.
    Kun kirjaudut takaisin sisään, voit käyttää tiliäsi aikuisen tilinä.
  1. Siirry kohtaan Asetukset > Käyttäjätietojen hallinta.
  2. Valitse Käyttäjätilin tiedot ja Päivitä tilisi.
    Viimeistele päivitys seuraamalla näytössä näkyviä ohjeita.